Sunday, December 24, 2023

Omnicroza Tratament Natural

Leacuri din natură pentru onicomicoză

De asemenea, pot fi încercate remedii naturale pentru a elimina ciuperca unghiei, mai ales dacă onicomicoza este incipientă, în forme ușoare, cu o întindere mică.  Aceste remedii, precum usturoiul și menta, pot fi combinate și cu alte substanțe cu proprietăți antiseptice și antifungice, precum clorhexidina, pe care o găsești la farmacie și care ajută la combaterea infecției fungice, dar și a reinfectării unghiilor. În lus, tratamente naturale pot fi folosite și atunci când utilizezi o cremă sau un tratament oral recomandat de dermatolog, întrucât vor potența efectele.

Tratamentul antifungic cu usturoi

Se știe că usturoiul este un antibiotic natural, ajutând atât intern, cât și extern la eliminarea infecțiilor fungice. O analizădin 2009 a constatat că usturoiul are unele capacități antifungice și antimicrobiene. Mai mult decât atât, pentru a elimina ciuperca unghiilor încă din cele mai vechi timpuri, oamenii utilizau usturoi zdrobit pe unghiile și degetele de la picioare care erau infectate cu ciupercă. Acum, pentru a potența efectele lui antimicrobiene, se poate adăuga în soluția preparată  acasă, clorhexidină, astfel:
•    un cățel de usturoi;
•    o sticlă de clorhexidină sau mertiolat.

Pui usturoiul în sticla de clorhexidină și umezești un tifon, pe care îl aplici peste unghie, apoi te încalți cu șosete. Vara poți să treci amestecul pur si simplu, peste unghiile infectate, de trei ori pe zi, timp de o lună. Zvânți ușor piciorul și tamponezi talpa, iar după aceea este de preferat să porți încățăminte. Încălțămintea și ciorapii infectați ar trebui dezinfectați sau cel mai bine, aruncați și înlocuiți cu unii noi.

Tratament antifungic cu mentă

Remediul cu usturoi poate fi alternat și completat zilnic, cu o baie pentru picioare, cu mentă proaspătă sau uscată, care are proprietăți calmante ale leziunilor piciorului, a pruritului generat de ciupercă, dar și proprietăți antiseptice, întocmai cum s-a constat și într-o cercetare2  publicată în anul 2002. Pune 500 ml apă clocotită într-un ceainic, împreună cu 30 g frunze de mentă și lasă la infuzat pentru 5-10 minute, apoi strecoară decoctul și toarnă-l într-un lighean, în care să-ți ții picioarele timp de 20 de minute. Se recomandă uscarea cu feonul sau să se lase să se zvânte de la sine, pentru a mai păstra principiile active ale preparatului, pe pielea picioarelor.


Uleiul de oregano 

Uleiul de oregano conține timol. Conform unei analize6 din 2016, timolul are proprietăți antifungice și antibacteriene, iar pentru a trata onicomicoza, poți aplica ulei de oregano pe unghia afectată de două ori pe zi cu un tampon de bumbac. 


Prevenire oncomicoză 

Pentru a preveni  reapariția onicomicozei:
•    nu folosi lac pe unghiile infectate;
•    asigură-te că-ți tai scurt unghiile infectate;
•    dezinfectează-ți bine foarfecele, unghierele înainte de a-ți tăia unghiile;
•    nu folosi la comun, cu ceilalți prosoapele, șosetele sau încălțămintea;
•    asigură-te ca după fiecare duș să ai picioarele bine uscate, în special între degetele de la picioare. 

Totodată, pentru a-ți consolida sănătatea unghiilor, a pielii, dar și a părului, poți opta pentru un complex nutraceutic, o combinație pură de ingrediente naturale Vitaminele din grupul B din compoziția acestui supliment, îți mențin tegument sănătos, previn și tratează afecțiuni cutanate și fortifică unghiile. Uleiul de cătină îți menține pielea tânără și frumoasă, stimulează regenerarea acesteia și vindecă rapid rănile de la nivel cutanat. Uleiul de măsline extravirgin are fecet antioxidant, antiinflamator, susține buna funcționare a sistemului imunitar și îmbunătățește aspectul unghiilor, pielii și părului. 

No comments:

Post a Comment