Tuesday, May 9, 2023

Rostopasca Benefici si mod de folosire si de recoltare

Se spunea ca are o forță egală cu a soarelui și de asta romanii au botezat-o “Chelidonium”, “darul cerului”, iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, când soarele era în zodia Leului.
Rostopasca este recomandată ca remediu în peste 150 de afecțiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecțiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale.

Preparatele pe bază de rostopască au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice şi stimulează secreţiile digestive. Extern, are acţiune: antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă, antitumorală.
Rostopasca este recomandată în terapia naturistă a afecţiunilor hepatice, în procesul de cicatrizare a unor boli de piele, negi, în cazurile de icter, constipaţie, reumatism etc.
  • spasme digestive
  • dischinezia biliara
  • indigestia si dispepsia
  • migrena biliara
  • pancreatita
  • boli de ficat
  • herpesul bucal si cel genital
Administrarea corecta a rostopascai:
1. Pulberea
Se obține prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu rășnița electrică de cafea. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase și reci, pe o perioada de maximum 3 săptămâni (deoarece principiile active se oxidează rapid). De regulă, se administrează de 3-4 ori pe zi câte un sfert de linguriță (aproximativ 1 g), pe stomacul gol.
2. Tinctura
Se pun într-un borcan cu filet, 15 linguri de pulbere de rostopască, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar, de 50 de grade.
  
Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat vreme de două săptămâni, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează de patru ori pe zi, câte 50-100 de picături, diluate în puțină apă.


3. Infuzia combinată
Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunțită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obținându-se aproximativ un litru de preparat, care se folosește mai ales extern, sub formă de comprese, gargară și băi.
4. Cataplasma cu rostopasca
O mână de frunze mărunțite de rostopască se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50gr. C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acționeze vreme de 1 oră.
Cum se culege și cum se pastreaza rostopasca:
De la rostopască se culege partea aeriana a plantei, adică tulpina, frunzele și florile, cu grijă pentru a nu dezrădăcina planta, care va da apoi alte tulpini. Culesul se face pe timp frumos, însorit, în zile fără ploaie (ploaia favorizează brunificarea plantei, ceea ce duce la degradarea principiilor active). Imediat după culegere, tupinile de rostopască se pun la uscat în strat subțire, într-un loc umbros și lipsit de umiditate. Dintr-o jumătate de kilogram de plantă proaspătă rezultă aproximativ o sută de grame de plantă uscată. În stare proaspătă, tulpinile de rostopască lasă un suc (latex) portocaliu, care are proprietăți medicinale foarte importante, pe care planta uscată nu le mai păstrează.

Tratament Naturist Pentru Cancer

Fructe coapte de soc moi se culeg se spală și se pun in borcan alternând soc cu zahar. Un strat de soc un strat de zahar.

Se lasă 2 săptămîni la fragmentat.
După două săptămîni se pune la frigider. 

Se ia o linguriță pe stomacul gol înainte de masă o data pe zi.
ASA arata fructul care trebuie folosit.
Asa arata floarea. 


Vindeca cancerul de san, ficat, creier. E bun pentru sistemul imunitar.

Link

https://avramflorea.ro/o-poveste-despre-viata-si-stingere-planta-care-m-a-salvat/

Thursday, July 28, 2022

Siropul de usturoi omoară toate infecțiile și bacteriile din organism

Reteta siropului de usturoi facut in casa:
Ingrediente:

8 catei de usturoi decojiti si tocati
200 ml otet de mere
200 ml miere organica
Preparare:

In primul rand trebuie sa tocati bine usturoiul. Adaugati mierea si otetul,iar apoi mai amestecati timp de un minut. Turnati tot amestecul intr-un borcan de sticla si depozitati-l in frigider timp de 5 zile.

Nota: Asigurati-va ca amestecati siropul in fiecare zi, iar dupa 5 zile il puteti consuma.

Cum trebuie consumat acest sirop:

Adaugati 2 lingurite de sirop intr-un pahar cu apa si beti din el dimineata pe stomacul gol,imediat dupa ce v-ati trezit. Ar trebui sa stiti ca acest sirop este extrem de puternic si nu trebuie consumat in mod direct. De aceea se amesteca cu apa.

Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Are puternice efecte anti-bacteriene si proprietati anti-virale. Usturoiul ajuta la stimularea sistemului imunitar si contine alicina, una dintre cele mai puternice antibiotice de pe planeta.

Ar trebui consumat in fiecare zi deoarece este incarcat cu substante nutritive sanatoase.

Mierea, acest ingredient sanatos are proprietati anti-virale,anti-bacteriene si anti-fungice puternice. Acest ingredient super sanatos este adesea folosit de multi oameni pentru a ameliora tusea cronica.

Otetul de mere este incarcat cu multi fitonutrienti diferiti,care sunt utili si benefici in prevenirea cancerului si crampelor la picior. Acest ingredient puternic contine cantitati mari de acid citric care ajuta la topirea pietrelor de la rinichi.

Acest sirop de usturoi facut in casa nu trebuie consumat numai cand sunteti bolnavi sau nu va simtiti bine. Siropul de usturoi previne raceala si gripa,redandu-i organismului sanatatea optima de care are nevoie.

Ati vazut mai sus ca este foarte usor de facut si cred ca aveti deja in casa aceste ingrediente. Asadar apucati-va de treaba ca vine toamna si incepe sa se racoreasca afara,iar sistemul imunitar este expus la multe schimbari din cauza temperaturii.