Doctorul Cătălin Luca e de părere,
de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar
statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați
de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.
”Surprinzător, dar adevărat: în mod
curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă
dr. Luca.
Aceasta se datorează formării, de-a
lungul timpului, a așa-numitei ” plăci de mucoid” ce reprezintă un amestec de
materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și
închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului.
De-a lungul
timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de
reziduuri metabolice!
Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un
”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de
asimilare al hranei.
Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea
nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă
asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.
Un colon murdar este
sursă de toxine pentru întregul organism
Alimentele prăjite, bogate în
amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid,
astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate (ficat,
vezică biliară).
Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de
gunoi a organismului.
La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în
descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de
aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.
Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra
organismului.
Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă.
Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului
imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angină,sinuzită, rinită,
otită) și asupra pielii (acnee, eczeme,psoriazis).
Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul
pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul
cerebral.
Semnele unui colon ce
necesită purificare:
– stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit;
– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri;
– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite
albicioase pe limbă;
– obezitate sau abdomen proemient;
- insomnii, cearcăne;
– par casant, piele uscată, acnee;
– dureri de cap sau de spate;
– paraziții intestinali
Fibrele
vegetale - un pas spre sănătate
O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea
riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în
fibre și fara carne.
O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian, lipsita de
toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles
la cea a colonului.
Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta
bogata in fibre vegetale,care actioneaza ca niste adevarate ”maturi” pentru
colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia.
O cantitate de minimum 35 grame de fibre pe zi
reduce cu mai mult de 40% riscul
apariției cancerului de colon
Aportul de fibre poate fi adus prin painea integrala, faina
de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau)
De asemenea, gustarile din alune, prajiturele de orez,
semintele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt
alegeri foarte bune pentru curatarea colonului.
Cu atat mai mult, cu cat ele asigura
un aport de proteine si vitamine B.
Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de
colon.
Spanacul, mazarea, salata verde si varza
furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.
Spirulina, prin continutul de clorofila, determina curatarea
tractului intestinal si repara tesuturile compromise.
Merele,strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum
pepenele rosu, iti “spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza
instalarea bolilor.
Sucul de fructe si legume furnizeaza colonului si
intregul corp vitaminele necesare, te scapa de excesul de materiale fecale si
controleaza eliminarea lor.
Bautura
fericirii!!!
Uite cum ne gasim fericirea...
Intrebarea este: daca suntem
fericiti mai bem aceasta bautura?
Probabil ca da, pentru a fi superfericiti
„Bautura fericirii” e hranitoare si savuroasa
Poți să o bei dimineata - in loc de cafea sau mic
dejun.
La pranz in loc de desert.
Seara,în loc de cină sau in
completarea cinei.
Și între mese, în loc de gustare.
Tu alegi când o bei și ce
loc îi rezervi.
Si ideal ar fi să bei 2 pahare pe zi.
Te întrebi
probabil ce e cu această băutură „a fericirii”, atât de.. cameleonică…?
Ei bine, nu ai nevoie decât de
ingrediente: -banane, - lapte, -scorțișoară.
Pentru o porție, cureți o banană și o pui în
shaker.
Adaugi 100 ml de lapte, iar când amestecul e gata - o jumătate de
linguriță de scorțișoară măcinată
Dacă nu ai un shaker, tai banana în felii subțiri,
o pui într-o cană și o zdrobești cu furculița, amestecând puternic, până începe
să se lichefieze
Adaugi laptele si
scortisoara
Pregătită astfel, poate că nu
este o băutură foartefină și vei avea nevoie și de o lingură, dar
cu siguranță e la fel de
eficienta si de delicioasă. După cum se observă, aceasta este reteta unui
milk-shake de banane, aromat cu scortisoara
Pare banal.
Dar ce trebuie să știi
abia acum urmează:
Bananele conțin triptofan pe
care organismul nostru o transforma in serotonina responsabila pentru starea
noastră de bine si de
relaxare.
Vitamina B6 din banane regleaza nivelul glucozei in sânge, ceea ce
iarasi ne imbunatateste starea de spirit.
În plus, s-a dovedit ca bananele
reduc riscul tensiunii arteliare si al accidentului vascular cerebral, in
schimb, te ajuta sa te trezesti si sa ai o forma buna toata ziua buna
toata ziua iar daca ai avut o noapte lunga (ori esti mahmur) sterge once urma
de
oboseala
Bogate în fibre, bananele te ajuta sa ai o digestie buna iar in
combinatie cu laptele devin un antiacid natural, ajutând in tratarea
gastritelor si a ulcerului.
Există o singura interdictie pentru
ca sunt bogate in fier, bananele le sunt contraindicate personalelor cu
excedent de fier in organism.
Stresul zilnic poate fi si el tinut in
frâu cu un milk-shake de banane
La rândul sau, scortisoara are si ea un rol in
reglarea glicemiei si asupra creierului, ajutând la hranirea si protejarea
neuronilor.
Mai mult decât atât, ofera corpului
un plus de energie si creierului mai multa limpezime si te scapa de migrene.
Sfat:
în zilele in care consumati milk-shake de banane,
beti o jumatate de litru de apa in plus (fata portia dv. zilnica) pentru
fiecare cana din „băutura fericirii".
Asta pentru că bananele
fiind bogate in fibre, necesita un consum de lichide suplimentar
Toate cele enuntate mai sus
sunt argumente pentru care milk-shake-ul de banane cu scortisoara a
primit supranumele de „Bautura Fericirii”.
No comments:
Post a Comment