Stiai ca cimbrul s-a folosit ani la rand pentru tratarea bolilor,
incepand de la gripa si pana la epilepsie? Acesta era amestecat in parti
egale cu lavanda si se imprastia pe jos, pentru eliminarea mirosurilor
neplacute si, cu mult inaintea descoperirii medicamentelor, trata
infectiile.
Uleiul esential din cimbru contine proprietati anti reumatice, anti septice, anti fungice si anti virale.
Daca este consumat zilnic, poate trata: oboseala cronica, fibromialgia,
Tiroida hashimoto, artrita reumatoida, lupusul, vitiligo si scleroza
multipla.
Cimbrul contine vitamine si minerale, potasiu, fier, calciu, contribuind
la regularizarea circulatiei sanguine si eliminarea toxinelor din
organism. Este bogat in Vitaminele A, C, B si contine foarte multi
bioflavonoizi si uleiuri volatile, precum timolul.
Cimbrul previne aparitia cancerului. Continand acizi ursolici, s-a demonstrat faptul ca un consum regulat de cimbru poate proteja organele de:
• Bronsita acuta si cronica
• Dureri in gat
• Tuse
• Artrita
• Astm
• Inflamatii
• Infectii
• Gingivita
Cum preparam ceaiul?
Ingrediente:
• Cimbru (uscat sau proaspat)
• Apa
• Un ibric
• O cana
Instructiuni:
1. Pune o lingura de cimbru la o cana de apa. Daca cimbrul este proaspat, o lingura jumatate.
2. Toarna apa fiarta peste.
3. Lasa la infuzat 5 minute.
4. Strecoara si bea.
Consuma zilnic pana la ameliorarea simptomelor oricarei boli enumerata mai sus!
No comments:
Post a Comment