Topinamburul
(mărul-de-pământ). El uneori creşte în grădini ca buruiană. Această
plantă are un conţinut de 30-40% de insulină naturală.
De aceea e suficient să consumaţi zilnic 300 g de rădăcini de topinambur timp de 3 luni pentru a restabili funcţiile pancreasului. Această rădăcină poate fi consumată atât crudă, cât şi fiartă.
De aceea e suficient să consumaţi zilnic 300 g de rădăcini de topinambur timp de 3 luni pentru a restabili funcţiile pancreasului. Această rădăcină poate fi consumată atât crudă, cât şi fiartă.
În
plus topinamburul reglează metabolismul, reduce tensiunea arterială
ridicată, ajută în tratarea osteocondrozei şi încetineşte procesul de
îmbătrânire.
Topinamburul provine, ca și cartoful, din America Centrală, probabil Mexicul
de azi, fiind în perioada precolumbiană o plantă de cultură
amerindiană. Emigranți francezi, supraviețuitorii unei foamete, au
trimis din Canada în Europa,
în anul 1610, această plantă care le salvase viața.
Din greșeală sau
din neînțelegere, francezii au numit planta „topinambour”, după numele
unui trib amerindian din Brazilia. În secolul al XIX-lea, el a fost
printre principalele plante de cultură folosite în alimentație și pentru
furajarea animalelor. Azi planta este cultivată aproape pe toate
continentele, principalele culturi fiind în America de Nord, Rusia, Australia și Asia, mai puțin în Europa. În prezent apare pe piață în Europa numai în magazine cu produse bio.
Tuberculii de
topinambur pot fi depozitaţi pentru consum în timpul iernei. El se
păstrează ca şi cartoful şi poate fi adăugat atât în salate, cât şi în
bucate de felul întâi şi doi.
Pe timp de vară puteţi face băi din lăstari şi flori pentru sănătatea generală a organismului.
În
afară de topinambur în lupta cu diabetul puteţi utiliza miez de dovleac
şi dovlecel tânăr. Separaţi miezul cu tot cu sâmburi, tăiaţi-l mărunt
şi adăugaţi-l în salată, sau mai simplu puteţi adăuga pur şi simplu ulei
şi să-l consumaţi aşa.
O
altă metodă de tratament a diabetului zaharat: turnaţi 2-3 litri de apă
peste un pahar de seminţe uscate de dovleac sau dovlecel şi fierbeţi la
foc mic timp de 3 ore. La sfârşit adăugaţi 3-4 cepe tăiate mărunt. Supa
curativă este gata!
No comments:
Post a Comment