Friday, November 8, 2019

Capaceala


Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% .
 


“Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala”, precizeaza apicultorul Mihai Militaru.

Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.

Cum se administreaza

Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.

Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. 
De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.

Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere).

Bine de stiut

Cine doreste sa urmeze un tratament cu capaceala, trebuie sa verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol.

Capaceala are calitati terapeutice superioare in comparatie cu fagurii de miere.


In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis. Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.

Monday, October 28, 2019

Remedii naturale împotriva negilor

Lămâia, banana, cartoful, rostopasca sau propolisul ajută, printre altele, la înlăturarea negilor, fără să folosim un tratament medicamentos


Tot mai multe persoane se confruntă cu unele probleme neplăcute, îndeosebi de estetică, cu apariţia negilor. Uneori, nevii sau negii, aşa cum se numesc în termeni populari, dispar fără un tratament alopat. Dar nu trebuie să uităm că aceste excrescenţe sunt contagioase.

Un neg este o umflătură a pielii, care poate să apară pe orice parte a corpului. De obicei, această excrescenţă se întâlneşte pe mâini, picioare, degete, abdomen sau pe genunchi. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne semnalează că există peste 60 de tipuri de negi produşi de virusul Papilloma.

Aceştia se răspândesc prin contact cu persoanele infectate din anturaj sau cu obiectele folosite de acestea. Deseori, negii apar la orice vârstă, dar foarte des se răspândesc la copii. Specialiştii recomandă ca, indiferent de formă sau mărime, negii să fie trataţi. În rândul adulţilor cei mai predispuşi să se infecteze cu negi sunt persoanele cu imunitate scăzută sau cei care urmează un  tratament cu citostatice. Uneori negii, aceşti musafiri nepoftiţi, dispar când organismul „victimei” a căpătat o imunitate faţă de virusul Papilloma.

Tratamente naturiste cu efecte imediate

Lămâia usucă negii

Punem feliuţe subţiri de lămâie să se macereze în oţet de mere. După 15 zile, aceste „pansamente macerate” le aplicăm pe negi. Rezultatele nu se lasă aşteptate.  

Sucul de rostopască face minuni


Sucul de rostopască se aplică direct pe negi, de mai multe ori pe zi. După scurt timp, negii încep să se usuce.

Coaja de banană vindecă

Acoperim zona  încărcată de negii cu coajă de banană (partea interioară). Deasupra punem o pânză deasă de bumbac. Zilnic,  punem o coajă proaspătă de banană, iar tratamentul îl continuăm până la vindecare.

Cartoful distruge negii

Feliile crude de cartofi, aplicate zilnic pe zona infectată cu negi, dau rezultate foarte bune, deoarece îi usucă. Acoperim feliile de cartofi cu un plastic, pentru ca sucul să nu se evapore prea repede.

Propolisul, un duşman aprig al virusului Papilloma

Tinctura de propolis distruge virusul Papilloma şi usucă negii. Ungeţi  doar excrescenţele negilor; în acest mod protejaţi pielea din jurul negului să nu se ardă.

Melcul vă scapă de negi

Pentru acest tratament trebuie să procuraţi  un ... melc. La început, spălaţi negul şi pielea din jur cu apă şi săpun. Luaţi un melc şi-l aşezaţi cu talpa pe negii de care vreţi să scăpaţi. „Doctorul” melc trebuie menţinut pe zona afectată timp de 15 minute. După acest interval, duceţi melcul în grădină, dar repetaţi procedura dimineaţa şi seara. Substanţa eliminată de talpa melcului distruge negii în câteva zile.

Bine de ştiut!

Când negii se răspândesc foarte repede şi devin dureroşi, este bine ca persoana infectată să intensifice tratamentul.    

Monday, October 21, 2019

Negi

Negii sunt mici formatiuni cutanate, care pot aparea la orice persoana, indiferent de varsta, pe fondul unui sistem imunitar scazut. Nu sunt periculosi pentru sanatate, daca nu incerci sa ii elimini in vreun fel, dar sunt inestetici si uneori chiar durerosi.

Apar de la virusul papilloma si cele peste 100 de radacini ale sale si sunt contagiosi. Se pot raspandi in mai multe parti ale corpului (picior, genunchi, scalp, fata, degete, spate, mana).

Cei care apar la nivelul piciorului se numesc plantari si sunt durerosi, iar persoanele care au aceste probleme chiar nu pot merge uneori. Ei pot fi preluati din piscine, bazine de inot, cazi si bai straine. Anumite tipuri de negi insa pot fi chiar radacini canceroase si tocmai de aceea este nevoie sa iti tratezi negii imediat cum apar.

Pe langa tratamentul medicamentos pe care il poti cere medicului, incearca si unul naturist, tot la recomandarile specialistului.

Uleiul de ricin este poate cel mai eficient tratament impotriva negilor. Trebuie aplicat direct pe zona afectata in fiecare seara, iar in cateva luni se retrage si chiar dispare.

Smochinele pot fi si ele un remediu eficient. Prepara un suc natural din multe smochine si aplica pe zona respective de mai multe ori pe zi timp de doua saptamani.

Daca nu vrei sa optezi nici pentru ulei de ricin si nici pentru smochine, poti incerca un cartof crud. Pentru doua saptamani, bandajeaza-te de mai multe ori pe zi cu o felie de cartof crud si vei vedea dupa primele sapte zile imbunatatiri considerabile, iar dupa doua saptamani pot fi numai o amintire.

Ceapa este si ea de ajutor pentru tratarea negilor. Taie o ceapa in doua felii mari si freaca zona afectata de mai multe ori pe zi. Este un tratament eficient, iar rezultatele pot fi vazute in doar cateva zile.

Mai poti folosi si busuioc, galbenele sau papadie proaspata, cu care masezi zona respectiva, de trei ori pe saptamana, timp de mai multe luni. Un alt remediu naturist poate fi obtinut din sucul unui ananas, pudra de talc si apa. Pasta se aplica o data pe zi pentru mai multe saptamani.

Odata cu tratamentul naturist, poti face si unele schimbari in dieta ta pentru a grabi vindecarea. Incearca sa mananci multe fructe si legume pentru cel putin cinci zile.

Pentru o perioada, sucul de fructe va fi consumat cel putin o data pe zi, iar cele mai potrivite alegeri sunt ananasul, portocala, merele si perele. Nu uita de fructele uscate, seminte, nuci, alune, migdale la pranz. Sunt esentiale pentru reusita tratamentului tau.

Merele pădureţe stopează tumorile digestive


Merele pădureţe (Malus sylvestris) au proprietăţi antitoxice, antidiareice, antireumatice şi antiinfecțioase.

Scad colesterolul 
Consumul a trei mere pe zi poate duce la scăderea colesterolului din sânge în procent de 10%-12%. Fibrele alimentare ‘’matură’’ colesterolul ‘’rău’’ afară din organism, fără a permite reabsorbția lui. Pectina, principala fibră solubilă, reduce producerea de LDL la nivelul ficatului.Pectina reduce
Se ştie că merele sunt de departe cele mai consumate fructe din Europa şi cu precădere cultivate în România. Românii au fost cei care le-au răspândit în Europa, ajungându-se astăzi la peste 1.000 de soiuri de cultură. Mărul a fost cunoscut ca pom fructifer încă din Evul Mediu. Pentru oamenii din vremea aceea, acesta constituia o importantă componentă a hranei, şi asta datorită aportului caloric deosebit al fructului de mă

Ţin la distanţă ulcerul 
 Durerile chinuitoare provocate de ulcer, precum şi alte tulburări de natură digestivă, pot fi ameliorate dacă se consumă de 3 ori pe săptămână, timp de 2 luni, salată de mere pădureţe: Se amestecă o salată mică iceberg cu 4 mere pădureţe tăiate în felii subţiri, 1 morcov şi 1 ţelină mică date pe răzătoarea mare, 1 ardei roşu tăiat în fâşii şi boabe de porumb dulce. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi o picătură de oţet de mere cu miere. Se sărează, se amestecă din nou şi se consumă.

Protejează de cancer

Cojile de măr conţin cantităţi mari de cvercitină, o flavonoidă cu acţiune antioxidantă puternică, ce amplifică acţiunea vitaminei C şi astfel protejează de cancer. Se consumă trei porţii de mere pădureţe pe zi (câte 1 măr înaintea fiecărei mese principale), în cure de 30 de zile.


cianură, o substanţă toxică pentru organismul uman, iar consumul unei cantităţi mari de seminţe de măr poate duce chiar la decesul persoanei în cauză.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/merele-padurete-au-o-puternica-actiune-antioxidanta-si-ne-apara-de-boli/
erele pădureţe (Malus sylvestris) au proprietăţi antitoxice, antidiareice, antireumatice şi antiinfecțioase.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/merele-padurete-au-o-puternica-actiune-antioxidanta-si-ne-apara-de-boli/
- leacuri mănăstireşti La sfârşitul toamnei avem prilejul să ne tratăm cu mere pădureţe, aşa cum străbunii noştri au făcut-o de veacuri. Pectina şi complexul de vitamine din fructele mici acrişoare contribuie la scăderea colesterolului şi în egală măsură la detoxificarea organismului, cât şi la stoparea tumorilor canceroase. Maica Teodosia de la Surpatele şi-a amintit o dietă cu carne friptă şi mere pădureţe, care vindecă ulcerul, dar şi alte boli precum diabetul sau afecţiunile digestive.


 Efectul consumului de mere este acela de a scădea valoarea colesterolului la nivel hepatic, fiind benefic şi în afecţiunile cardiovasculare. Acest efect se datorează în primul rând fibrelor alimentare. Toate fibrele insolubile leagă LDL - colesterolul eliberat de ficat în tubul digestiv şi îl „mătură” afară din corp, fără a permite reabsorbţia lui atât de nocivă. 

Pectina, care este principala fibră solubilă, reduce producerea de LDL la nivelul ficatului. Principalele componente ale merelor pădureţe sunt: apă, zaharoză, celuloză, lignină, acizi liberi, pectine, materii grase, protide, săruri de potasiu, sodiu, siliciu, calciu, clor, fier, magneziu, brom, alumina, arsenic, sulf, mangan, cobalt, tanin, esteri amilici, vitaminele C, B1, B2, PP, A şi acid pantothenic. Consumul a trei mere pe zi determină scăderea colesterolului din sânge în procent de 10%-12%.




Ţin la distanţă ulcerulÎnainte, pe când oamenii nu aveau o alimentaţie diversificată, ci dimpotrivă una extrem de simplă, problemele digestive lipseau cu desăvârşire. Chiar dacă aceştia se hrăneau de obicei cu rădăcini, seminţe şi lăstari, ocazional mâncau şi carne, dar nu era preparată termic. Asociind carnea crudă cu merele foarte mici şi acre, cunoscute de noi sub denumirea de mere pădureţe, se obţinea hrana optimă pentru a avea un organism sănătos. Asta se întâmpla în perioada în care oamenii se împărţeau în două categorii, vânători şi culegători, deci hrana nu putea fi decât cea formată din carne şi vegetale. După zeci de mii de generaţii, omenirea a evoluat, fiind formată din agricultori şi păstori. Fără îndoială că şi modul de viaţă s-a transformat, astfel încât hrana s-a diversificat, fiind din ce în ce mai complexă.
Pe măsura acestor evoluţii, sănătatea oamenilor a început să se şubrezească, apărând boli dintre cele mai felurite.

Cele mai chinuitoare erau afecţiunile stomacului, ajungându-se la ulcere şi chiar până la peritonite. Vracii vremii au găsit un remediu, şi anume acela de a combina carnea friptă cu salata de mere pădureţe. Cu această dietă s-a găsit cel mai eficient leac împotriva chinuitoarelor dureri provocate de ulcer, dar şi al altor tulburări de natură digestivă. Această dietă se ţine două luni întregi, cu trei astfel de mese pe parcursul fiecărei săptămâni.

Coaja împiedică dezvoltarea problemelor cardiovasculareConsumând atât fructele în întregime, cât şi cojile sub formă de poame sau ceai, trebuie să ştim că merele pădureţe apără organismul de riscuri ale bolilor cardiovasculare, astm bronşic şi diabet zaharat mai eficient decât medicamentele. Unele studii au arătat că aceste fructe acrişoare inhibă dezvoltarea celulelor de cancer hepatic şi de colon.

Merele pădureţe au o puternică acţiune antioxidantă, deoarece conţin mulţi flavonoizi, şi prin aceasta preîntâmpină un mare număr de afecţiuni cronice şi degenerative.
Coaja merelor poate fi consumată ca atare sau sub formă de fiertură. Se fierbe un litru de apă de izvor, până când dă în clocot, apoi se adaugă coaja de la şase mere şi se mai fierb împreună timp de două minute. Se ţine ceaiul acoperit un sfert de oră, după care se bea pe parcursul unei zile. După o cură de 60 de zile, se continuă cu trei porţii de mere pădureţe pe zi (câte un măr înaintea fiecărei mese principale), timp de 30 de zile. Se reia această cură alternativă până la stoparea evoluţiei afecţiunilor canceroase.

Poamele coapte vin de hac râiei

Se spală bine un măr pădureţ, după care se şterge, astfel încât să fie bine uscat, apoi se taie în două şi i se scot mijlocul şi seminţele. În scobitura rămasă se pune floare de sulf şi se îmbină cele două jumătăţi, fiind legate cu ajutorul unei sfori. Se coace în cuptorul bine încins, timp de 20 de minute, apoi se zdrobeşte şi se amestecă bine, iar cu pasta obţinută se unge pielea afectată de scabie. În 24 de ore râia dispare definitiv.

Retete

Se amestecă o salată mică iceberg cu 4 mere pădureţe tăiate în felii subţiri, 1 morcov şi 1 ţelină mică date pe răzătoarea mare, 1 ardei roşu tăiat în fâşii şi boabe de porumb dulce. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi o picătură de oţet de mere cu miere. Se sărează, se amestecă din nou şi se consumă.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/merele-padurete-au-o-puternica-actiune-antioxidanta-si-ne-apara-de-boli/
Durerile chinuitoare provocate de ulcer, precum şi alte tulburări de natură digestivă, pot fi ameliorate dacă se consumă de 3 ori pe săptămână, timp de 2 luni, salată de mere pădureţe: Se amestecă o salată mică iceberg cu 4 mere pădureţe tăiate în felii subţiri, 1 morcov şi 1 ţelină mică date pe răzătoarea mare, 1 ardei roşu tăiat în fâşii şi boabe de porumb dulce. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi o picătură de oţet de mere cu miere. Se sărează, se amestecă din nou şi se consumă.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/merele-padurete-au-o-puternica-actiune-antioxidanta-si-ne-apara-de-boli/
Durerile chinuitoare provocate de ulcer, precum şi alte tulburări de natură digestivă, pot fi ameliorate dacă se consumă de 3 ori pe săptămână, timp de 2 luni, salată de mere pădureţe: Se amestecă o salată mică iceberg cu 4 mere pădureţe tăiate în felii subţiri, 1 morcov şi 1 ţelină mică date pe răzătoarea mare, 1 ardei roşu tăiat în fâşii şi boabe de porumb dulce. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi o picătură de oţet de mere cu miere. Se sărează, se amestecă din nou şi se consumă.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/merele-padurete-au-o-puternica-actiune-antioxidanta-si-ne-apara-de-boli/
Durerile chinuitoare provocate de ulcer, precum şi alte tulburări de natură digestivă, pot fi ameliorate dacă se consumă de 3 ori pe săptămână, timp de 2 luni, salată de mere pădureţe: Se amestecă o salată mică iceberg cu 4 mere pădureţe tăiate în felii subţiri, 1 morcov şi 1 ţelină mică date pe răzătoarea mare, 1 ardei roşu tăiat în fâşii şi boabe de porumb dulce. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline şi o picătură de oţet de mere cu miere. Se sărează, se amestecă din nou şi se consumă.


Ingrediente: mere, pere coapte şi sănătoase (să nu fie lovite, tăiate etc). Preparare: se taie merele şi perele în felii de grosime potrivită şi se scobeşte cotorul, apoi se aşază, într-un singur strat, pe o tavă cu grătar sau direct pe grătarul cuptorului acoperit cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 90 grade Celsius şi se coc fructele 30 de minute – cu uşa cuptorului întredeschisă, ca să iasă aburul, care, altfel, ar umezi poamele. Se verifică gradul de uscare; bucăţile care s-au uscat deja se scot, iar cele care însă sunt zemoase se întorc pe cealaltă parte. Se mai lasă în cuptor 30 de minute. Când tot sucul a secat, se scoate tava, se lasă fructele să se răcească bine, apoi se pun în pungi din hârtie sau în cutii din carton şi se păstrează într- un loc răcoros.

Poame pentru iarnă

Poame pentru iarnă Ingrediente: mere, pere coapte şi sănătoase (să nu fie lovite, tăiate etc).

Preparare: se taie merele şi perele în felii de grosime potrivită şi se scobeşte cotorul, apoi se aşază, într-un singur strat, pe o tavă cu grătar sau direct pe grătarul cuptorului acoperit cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 90 grade Celsius şi se coc fructele 30 de minute – cu uşa cuptorului întredeschisă, ca să iasă aburul, care, altfel, ar umezi poamele. Se verifică gradul de uscare; bucăţile care s-au uscat deja se scot, iar cele care însă sunt zemoase se întorc pe cealaltă parte. Se mai lasă în cuptor 30 de minute. Când tot sucul a secat, se scoate tava, se lasă fructele să se răcească bine, apoi se pun în pungi din hârtie sau în cutii din carton şi se păstrează într- un loc răcoros



• În cojile de măr există cantităţi mari de cvercitină, o flavonoidă cu acţiune antioxidantă puternică, ce amplifică acţiunea vitaminei C şi astfel protejează de cancer.

Tuesday, December 11, 2018

Boli de Inima - Tratamente ale Medicinii Populare

Insuficienta cardiaca


1. Se va lua cite o lingurita de miere, amestecata cu lapte sau brinza de vaci, de doua-trei ori pe zi.

2. Se vor consuma cite 100 g de brinza de vaci pe zi.


3. Se va mesteca coaja de lamiie, care este bogata in uleiuri eterice.

4. Se va inghiti cite un catel mare de usturoi pe zi (se poate si taia marunt si minca cu o bucatica de piine neagra).

5. Se toarna apa peste boabe de ovaz (proportia de 1:10) si se lasa 24 de ore, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/4 pahar de doua-trei ori pe zi.

6. Peste 100 g de fulgi de ovaz se toarna un litru de apa rece. Se lasa 4 ore, iar apoi se fierbe pina ce amestecul se ingroasa.

7. Peste o lingurita de flori de lacramioare se toarna un pahar de apa clocotita. Se fierbe 10 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se va lua cite o lingura, de trei ori pe zi.

8. Peste o lingura de radacina maruntita de valeriana se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 8-l2 ore, dupa care se strecoara. Se ia cite o lingura, de trei-patru ori pe zi.

9. Peste patru linguri de talpa gistei (Leonorus cardiaca) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe la baie de abur timp de 15 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se mai fierbe pina se ajunge la jumatate din cantitatea initiala. Se ia cite 1/3 pahar, de doua ori pe zi, cu o ora inainte de masa.

10. Se prepara o tinctura de talpa gistei (proportie 1:5). Se iau cite 30-50 de picaturi, de trei-patru ori pe zi.

11. Peste o lingurita de frunze de menta se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze, dupa care se strecoara. Se bea pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de masa.

12. Peste una-doua lingurite de cicoare (ta maruntita) se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 20 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/2 pahar de doua-trei ori pe zi, inainte de masa.

13. Peste doua-trei linguri de sunatoare se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze. Se bea cite 1/2 pahar, de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.

14. Peste o lingura de fructe de paducel se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa doua ore in termos. Se iau cite una-doua linguri de trei-patru ori pe zi, inainte de masa.

15. Peste 10 g fructe de paducel se toarna 100 ml votca si se lasa zece zile. Se iau cite zece picaturi in 1/2 pahar de apa, de trei ori pe zi, inainte de masa.

16. Se amesteca 15 g talpa gistei (Leonorus cardiaca), 15 g siminoc (Helichrysum arenarium), 15 g de flori de paducel (Crataeus monogyva) si 5 g flori de musetel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 8 ore. Se bea cite 1/2 pahar, de trei ori pe zi, la 1 ora dupa masa.

17. Se amesteca o lingura radacina de valeriana, doua linguri fructe de anason, o lingura coada soricelului si o lingura frunze de roinita (Melissa officinalis). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea pe tot parcursul zilei.

18. Se amesteca cinci linguri coada soricelului, patru linguri sunatoare si o lingura flori de arnica (Arnica montana). Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa rece. Se lasa 3 ore, dupa care se fierbe 5 minute. Se bea pe parcursul unei zile.


Aritmii cardiace


1. Suc de ridiche neagra: cite o lingura, simplu sau amestecat cu miere in proportii egale, de doua-trei ori pe zi.

2. Peste doua lingurite flori de galbenele se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de patru ori pe zi.

3. Peste o lingura de coada-calului (Equisetum arvense) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa 2-3 ore. Se ia cite o lingura, de cinci-sase ori pe zi.

4. Se vor face bai cu radacina de valeriana (200-300 ml de decoct de radacina de valeriana).


Palpitatii


1. peste una-doua lingurite de flori de albastrele se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de doua ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

2. Peste 15 g de roinita se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa 30 de minute. Se iau cite una-doua linguri, de cinci-sase ori pe zi.

3. Peste o lingurita de radacina de iarba mare (Inula helenium) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se fierbe 15 minute, se lasa sa se raceasca, dupa care se strecoara. Se iau cite doua linguri la un interval de o ora.

4. Se amesteca cite 25 g de radacina de valeriana, talpa gistei si fructe de chimen. Peste 10 g de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se beau cite 1/3 pahar, de doua-trei ori pe zi.

5. Se amesteca doua linguri radacina de valeriana cu doua linguri de talpa gistei si cite o lingura de coada soricelului si anason. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa 30 de minute, dupa care se strecoara. Se bea cite 1/3pahar, de doua-trei ori pe zi.

6. Se amesteca doua linguri de coada calului cu trei linguri troscot (Polygonum aculare) si cinci linguri de flori de paducel. Peste o lingura de amestec se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa peste noapte in termos. Se bea cite 1/3 - 1/4 pahar, de trei-patru ori pe zi.


Insuficienta cardiaca cu edeme


1. Se piseaza patru linguri de seminte de patrunjel. Se toarna un pahar de apa clocotita si se fierbe 5 minute, dupa care se raceste si se strecoara. Se ia cite o lingura, de patru-sase ori pe zi.

2. Peste doua lingurite flori de galbenele se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa o ora. Se bea cite 1/4 pahar, de patru ori pe zi.

3. Peste o lingura de coada-calului (Equisetum arvense) se toarna doua pahare de apa clocotita. Se lasa 2-3 ore. Se ia cite o lingura, de cinci-sase ori pe zi.

4. Se vor face bai cu radacina de valeriana (200-300 ml de decoct de radacina de valeriana).

Friday, November 16, 2018

Cel mai simplu leac natural pentru căderea părului. Cum trebuie să procedezi

Uleiul de ricin poate fi încălzit puțin. După care, tot ce trebuie să faci este să-l aplici bine pe scalp, apoi să îl întinzi până la vârfuri bine de tot, cu ajutorul unei pensule și al unui pieptăn. 
Apoi, acoperă-ți capul cu o cască de plastic sau cu o căciulă și lasă uleiul să acționeze cel puțin 2-3 ore. Ideal ar fi să faci asta seara și să-l lași să acționeze peste noapte.

A doua zi dimineața, spală-te pe cap, cum o faci în mod obișnuit. După ce îți vei usca părul, vei observa că acesta este mult mai mătăsos și mai strălucitor, va avea un luciu natural. Uleiul de ricin acționează chiar de la rădăcina firului de păr, hidratează scalpul în profunzime și stimulează creșterea mai rapidă a părului.

Urmează acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână, iar rezultatele vor fi din ce în ce în mai bune. Poți urma tratamentul în weekend, ca să fii sigură că ai suficient timp la dispoziție. Vei oberserva că părul tău va fi din ce în ce mai des, mai lung și mai frumos.

Alte solutii

Uleiul de masline. Ce beneficii are uleiul de masline pentru par?

Uleiul de masline se obtine din masline, pastrand gustul, vitaminele si proprietatile acestora. Oamenii foloseau inca din antichitate ulei de masline pentru par, datorita nutrientilor ce fac parte din compozitia sa, atat de benefici sanatatii parului si scalpului.

Mod de întrebuințare

  • Încălzește puțin ulei de măsline. Lasă-l să se răcească puțin, până ajunge la o temperatură suportabilă pentru pielea capului.
  • Când este gata, împarte părul în mai multe șuvițe și aplică uleiul pe fire și scalp.
  • Dacă părul tău are tendință de îngrășare, aplică uleiul numai de la jumătatea lungimii până la vârfuri.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze 15 minute.
  • Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână

Tratament pentru părul deteriorat

Mod de întrebuințare

  • Amestecă trei părți de ulei de măsline cu o parte de miere bio. Aplică amestecul pe toată suprafața părului.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș. Lasă remediul să acționeze între 40 și 50 de minute.
  • Clătește cu apă călduță. Folosește tratamentul o dată pe săptămână.

Tratament pentru vârfuri despicate

În anumite cazuri, tunderea părului este singura soluție pentru a scăpa de vârfurile despicate. Însă dacă folosești ulei de măsline, le poți repara. Nutrienții esențiali din acest produs regenerează părul deteriorat.
În plus, efectul hidratant al uleiului de măsline elimină firele rebele și uscăciunea părului.

Mod de întrebuințare

  • Încălzește două lingurițe de ulei de măsline extravirgin. Aplică-l pe vârfuri.
  • Lasă-l să acționeze toată noaptea. Folosește acest tratament în fiecare zi.

Tratament împotriva firelor rebele

Uleiul de măsline este de mare ajutor femeilor cu părul creț care au multe fire rebele. Doar câteva picături oferă strălucire podoabei capilare și elimină problema părului „neîmblânzit.”

Mod de întrebuințare

  • Aplică puțin ulei de măsline în palme și masează-ți părul timp de două minute.
  • Lasă-l să se absoarbă, fără să clătești, apoi piaptănă-te.
  • Folosește tratamentul oricând îți dorești un păr ușor de pieptănat.

Tratament pentru exfolierea scalpului

Chiar dacă este ignorat de cele mai mai multe ori, scalpul are nevoie și el de un tratament pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața sa. 
Dacă amesteci ulei de măsline cu puțină sare sau bicarbonat de sodiu, obții un exfoliant extraordinar pentru pielea capului.

Mod de întrebuințare

  • Prepară o pastă groasă cu ulei de măsline și sare de mare. Aplic-o pe scalp.
  • Masează pielea capului timp de câteva minute pentru a activa circulația sanguină și a facilita absorbția tratamentului în scalp.
  • Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe lună.


Datorita continutului sau bogat in nutrienti, uleiul de masline este unul din cele mai folosite remedii naturale in tratarea si ingrijirea parului.
Benefeciile uleiului de masline in tratarea parului sunt:
  • curata scalpul de celule moarte
  • echilibreaza secretia de sebum a glandelor sebacee
  • previne si vindeca matreata
  • reda stralucirea si catifelarea parului
  • confera rezistenta parului
  • repara parul degradat
  • favorizeaza cresterea parului
  • previne caderea parului

Alte remedii si solutii pentru caderea parului la femei

Din fericire, exista remedii ce opresc caderea parului la femei - solutii ce le poate aplica orice femeie care doreste sa aiba un par frumos, un par des, un par de invidiat. In ce constau aceste remedii, aceste solutii impotriva caderii parului, vei afla in cele ce urmeaza. Unele sunt tratamente pentru caderea parului facute acasa, in sensul ca le faci acasa cand iti permite timpul. Altele sunt remedii ce tin de alimentatie. Iar altele sunt unelte emotionale care odata puse in practica opresc caderea parului la femei si incurajeaza noi fire de par sa creasca. Ai citit bine, iti vor creste noi fire de par. Deci, indiferent cat de mult par ti-a cazut sau iti cade, aplicand sfaturile urmatoare sigur o sa opresti caderea parului si o sa ti-l indesesti foarte mult. Vei avea un par foarte des.

Mananca sanatos

Alimentatia joaca un rol important in mentinerea unui par sanatos. Daca organismul nu dispune de nutrientele necesare bunei sale functionari, apar dezechilibre ce duc la boli precum dermatita capilara sau alopecia - ambele cauzand caderea parului. Ce intra in organism fie intareste radacina firului de par, fie o slabeste.  Consuma legume, consuma cu incredere si fructe proaspete deoarece nutrientele din ele intaresc radacina firului de par si stopeaza caderea parului la femei.

Dormi suficient timp

Caderea parului la femei poate interveni pe seama oboseli organismului. Uneori a fi femeie inseamna a fi si prietena si sotie si mama si gospodina in casa, dar si muncitoare cu program normal - toate in acelasi timp. Nu este usor. Ai nevoie de odihna indiferent de varsta sau de obligatii. Caderea parului la femei isi gaseste rezolvarea in odihna atunci cand motivul pentru care are loc este dat de oboseala fizica prelungita. Restrange-ti activitatile. Incearca sa mergi inainte de ora 22 la somn. Dormi macar 8-9 ore pe noapte pentru a avea un organism sanatos si un par frumos.

Ingrijeste-ti corect pielea capului (tratament naturist)

Exista diverse tratamente pentru caderea parului la femei. Singurele bune sunt tratamentele alcatuite din solutii naturale ce stimuleaza cresterea firelor de par. Astfel de tratamente pot fi facute acasa si dau rezultate uimitoare.Uleiul de ricin este cunoscut a fi de mare ajutor in a opri caderea parului la femei. Uleiul de ricin aplicat la baza firelor de par, masat in piele si lasat sa actioneze peste noapte, duce in timp la indesirea parului. Vitamina A si vitamina E sunt foarte bune in forma solubila in ce priveste tratamentele ce pot fi facute acasa pentru caderea parului la femei. Iarasi, ceaiul de brusture (sau tinctura de brusture) reprezinta un remediu foarte bun impotriva caderii parului. Toate acestea nu doar ca opresc caderea parului dar il vor face si sa se indeseasca. Deci, evita pe cat se poate chimicalele ce irita pielea capului si utilizeaza remedii naturiste impotriva caderii parului: uleiul de ricin, vitamina A, vitamina E si ceaiul de brusture.

Scapa de orice stres

Asa cum am vorbit, stresul este unul din factorii care cauzeaza caderea parului la femei. Daca vrei sa nu-ti mai cada parul, scapa de stres. Caderea parului la femei se accentueaza in perioadele stresante, atunci nivelul cortizolului creste alarmant. Vei fi bine daca vei invata sa te relaxezi si sa faci fata la provocari cu calm, fara sa te stresezi.
Exista tehnici de relaxare emotionala, exista tehnici de rezolvare a problemelor, care sa te ajute sa obtii orice-ti doresti in viata.