Thursday, November 3, 2016

Remediu care distruge orice parazit si bacterie din intestine si stomac

Ingrediente
  • 20 de smochine uscate
  • 50 de grame de miere de Manuka
  • Ulei de masline cat sa acopere smochinele
  • 2-3 linguri de otet de mere
Preparare
Puneti smochinele intr-un borcan si turnati restul ingredientelor peste, amestecand pana la omogenizare. Ulterior inchideti borcanul si lasati preparatul sa se aseze, timp de 20 de zile. Agitati continutul din cand in cand.
Iata cum sa-l folositi:
- pentru Helicobacter pylori - se consuma cate o smochina dimineata pe stomacul gol pana cand se termina toate cele 20 de smochine.
- pentru Escherichia coli (E-coli)- se consuma cate o smochina inainte de fiecare masa, timp de 7 zile
- pentru oxiuri, giardia, ascarizi, limbrici, parazitul Leishmania (raspunzator de declansarea eruptiilor acnneice si a rozaceei), trematodul pancreatic al bovinelor – Eurytrema ( raspunzator de declansarea diabetului), nematodul Strongyloides (raspunzator cu declansarea durerilor de cap si a migrenelor), parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat care declanseaza cancerul), se consuma cate 5-6 smochine pe tot parcursul zilei pana la eliminarea completa a problemelor
Smochinele sunt bogate in nutrienti, cum ar fi calciu si fibre, ajutand la scaderea in greutate, fiind un foarte bun laxativ, in acelasi timp. Fructul contine si potasiu, ce regularizeaza presiunea sanguina, dar si omega 3.
Vitamina C din smochine poate curata pielea, iar vitamina B6 si antioxidantii trateaza mahmureala.
Otetul de mere este un excelent remediu natural pentru tratarea multor boli. Acest elixir este benefic pentru combaterea bolilor gatului, scaune neregulate si slaba circulatie. Mai este recomandat consumul de otet de mere si atunci cand vine vorba de boli ale inimii, boli legate de vasele de sange si boli ale rinichilor. S-a dovedit ca otetul de mere scade tensiunea arteriala si este foarte eficace in cresterea fertilitatii.
Un aspect demn de luat in seama este ca bacteriile si parazitii au imunitate 0 in fata mierii de Manuka. Asta inseamna ca bacteriile care isi consolideaza puterea in fata antibioticelor repetate, pot fi ucise de aceasta miere speciala de Manuka.
Hipocrate a spus odata faptul ca hrana noastra ar trebui sa fie medicamentul nostru si ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, ar fi sa consumam zilnic cate o lingurita de ulei de masline. Pe langa faptul ca uleiul de masline este una dintre cele mai bune surse de grasimi mononesaturate, acest ulei este medicamentul absolut. A fost intotdeauna recunoscut ca un ulei sanatos, insa acum, numeroase studii i-au consolidat acest titlu: Uleiul de masline este medicamentul natural absolut, cu uimitoare beneficii asupra sanatatii!

Wednesday, October 26, 2016

Fructele de soc pentru tratarea Racelii, Nevralgiilor si Eliminarea Toxinelor

Fructele de soc au actiune laxativa, vitaminizanta, mineralizanta, antinevralgica, antiseptica, diuretica, galactagoga. Fructele sunt utilizate mai ales in constipatii. In doze mari produc stari de voma, arsuri epigastrice, iritarea gatului, insuficienta respiratorie, convulsii.

Cercetari recente plaseaza socul in fruntea celor mai puternice stimulente ale sistemului imunitar. Fructele lui sunt un concurent redutabil al vaccinurilor antigripale

 

Fructele  de soc in uzul intern

Pentru tratarea afectiunilor cailor urinare, ca diuretic, se prepara un decoct din o lingurita de fructe uscate la o cana cu apa rece. Se da in clocot, se preseaza fructele pentru a se sparge si se adauga miere de albine. Se beau 1-2 cani de ceai de fructe de soc pe zi.
Pentru eliminarea toxinelor din organism, pentru tratarea nevralgiei, se consuma:
  • 20 g suc obtinut prin presarea fructelor
  • 20-30 g de suc amestecat cu 20%  alcool. Alcoolul potenteaza in intensitate si rapiditate actiunea sucului de soc. Durerile pot disparea in 10-15 minute. In cazul formelor cronice, pot disparea dupa 3-5 zile.
Pentru eliminarea toxinelor din organism si pentru slabire, se consuma tinctura din fructe de soc, pregatita din 30g soc amestecat cu 20% alcool. In curele pentru dezintoxicare se consuma, 10 zile la rand, cate o lingurita de tinctura de soc dimineata si una seara.
Pentru cura de slabire, se ia o lingurita in prima zi, a doua zi 2 lingurite, crescandu-se doza pana in a 7-a zi, cand se ajunge la 7 lingurite. Se mentine luarea dozei de 7 lingurite pe zi, timp de 30 de zile. Se face o pauza de 7 zile si se continua in acelasi mod, daca este necesar.

Recoltare

Fructele se culeg in septembrie- octombrie, prin taierea intregii inflorescente. Se folosesc proaspete pentru diverse preparate sau se usuca la soare, cu fructele in sus. pe timp nefavorabil, uscarea se face in poduri acoperite cu tabla.

Alt mod de Recoltarea a fructelor de soc

Se face prin taierea ciorchinilor cu boabe de pe ramuri. La trei-patru ore de la culegere, aceste boabe se vor prepara sau vor fi puse la frigider, unde se pot pastra 24-48 de ore. Daca nu se folosesc in stare proaspata, pentru preparate cum ar fi siropul, tinctura sau sucul, fructele de soc pot fi uscate, dar numai pe cale artificiala. Boabele se desprind de pe ciorchine si se pun in strat foarte subtire pe o soba sau pe un calorifer, care asigura o temperatura in jur de 40 de grade Celsius. Se lasa boabele sa se deshidrateze pana cand seamana cu stafidele. Atunci se depoziteaza in pungi de hartie, in locuri uscate si intunecoase.

Sucul proaspat

Se obtine prin zdrobirea boabelor de soc cu ajutorul mixerului electric, sau manual, cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa zdrobire, pasta rezultata se filtreaza printr-un tifon pus in doua, sucul obtinut fiind pus intr-o sticla curata si apoi depozitat la rece. Termenul de valabilitate al acestui suc in conditiile pastrarii la frigider este de maximum 48 de ore. Se administreaza 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol, pentru tratarea constipatiei, a colitelor de putrefactie, pentru intarirea capacitatii de aparare a organismului.

Tinctura

Se obtine prin amestecarea sucului proaspat de fructe de soc cu alcool alimentar de nouazeci de grade. Intr-o sticla, se pun un pahar de suc de fructe de soc si un pahar de alcool alimentar, dupa care se agita bine amestecul pentru a se omogeniza. Ulterior, tinctura se pune la pastrare in sticla bine inchisa, la loc intunecos si rece. Termenul sau de valabilitate este de doi ani. Se administreaza 1-4 linguri pe zi, ca remediu forte in curele de slabire, ca detoxifiant in bolile cronice si degenerative, pentru sporirea rapida a imunitatii.

Pentru o scadere rapida in greutate - in cazul persoanelor obeze sau supraponderale, schema de tratament este urmatoarea: in prima zi se ia o lingurita pe stomacul gol, la ora 18; in a doua zi se iau 2 lingurite la aceeasi ora s.a.m.d., pana in ziua a saptea, cand se ajunge la 7 lingurite luate o data. Se mentine aceasta doza vreme de 30 de zile. Aceasta crestere gradata a dozei este necesara pentru a nu aparea diareea sau colicile abdominale. Daca pe masura ce se creste doza apare totusi diareea puternica, se iau in completare (sublingual) 2-3 lingurite de pulbere de scoarta de stejar (Quercus robur) pe zi sau de iarba de coada-racului (Potentilla anserina), iar daca diareea persista, atunci se reduce doza sau chiar se intrerupe tratamentul. In cazul in care apare balonarea (fenomen rar la tratamentul cu soc), consumati zilnic 1-2 lingurite de chimen sau fenicul.

Pulberea

Se obtine prin macinarea cat mai fina a boabelor uscate cu rasnita electrica de cafea. Se administreaza 3-4 lingurite de pulbere pe zi, pe stomacul gol, fiind recomandata in tratarea avitaminozelor, a bolilor oculare, a diareei (fructele uscate au un efect opus extractelor proaspete), a colitei.

Fructele de soc : beneficii pentru sanatate

  1. Fructele de soc ajuta la intarirea sistemului imunitar. Ele au o concentratie mare de vitamina C, flavonoide, antociani și multi alti antioxidanti puternici, motiv pentru care sunt un igredient ce stimuleaza sistemul imunitar. Fructele de soc sunt un remediu natural pentru prevenirea infectiilor virale si bacteriene cum ar fi tusea, raceala, gripa si amigdalita.
  2. Previn aparitia cancerului. Datorita continutului ridicat de antioxidanti, boabele de soc fac minuni in prevenirea si cresterea celulelor canceroase. Mai mult, acesti antioxidanti duc o lupta puternica impotriva radicalilor liberi care au tendinta de a deveni cancerigeni daca nu sunt luati in calcul.
  3. Adjuvant in tratarea tumorilor maligne si benigne - o cura de treizeci de zile cu tinctura de fructe de soc, administrata cate 2 linguri pe zi, are efecte surprinzator de puternice, prin activarea sistemului imunitar, element extrem de important in tratarea acestei categorii de afectiuni.
  4. Regleaza nivelul colesterolului in corp. Extractul de fructe de soc contine cantitati generoase de glucozide, o substanta cunoscuta pentru reducerea nivelului de colesterol rau din corpul uman. Celor cărora au probleme cu colesterolul (colesterol crescut) li se recomanda sa incorporeze in dieta lor zilnica fructe de soc.
  5. Au efect de intinerire a pielii. Infuzate cu proprietati anti imbatranire si de combatere a radicalilor liberi, boabele de soc mentin pielea radianta si tanara pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, acestea actioneaza ca un agent natural de detoxifiere, tinand astfel la distanta afectiuni dureroase ale pielii cum ar fi acneea, arsurile si cicatricele.
  6. Confera o vedere mai buna. Timp de secole morcovii au fost cunoscuti pentru propritatile lor de consolidare a vederii, dar daca morcovii nu sunt pe gustul cuiva, atunci poate incerca fructele de soc. Cu un continut ridicat de vitamina A si B6, aceste fructe ajuta la reducerea si prevenirea diferitelor afectiuni oculare, cum ar fi degenerescenta maculara si glaucomul, asigurand o vedere durabila. Pentru imbunatatirea vederii nocturne, adjuvant in tratarea bolilor oculare - se iau zilnic 3-4 lingurite de pulbere de fructe uscate de soc. Administrarea se face pe stomacul gol, in cure de 3-4 saptamani. Anumiti pigmenti (care dau culoarea neagra boabelor), vitaminele si mineralele din compozitia acestor fructe au un efect exceptional asupra ochilor.
  7. Gripa, guturai, sensibilitate la epidemiile de gripa - vaccinurile antigripale cele mai sofisticate au acum o concurenta serioasa: tinctura de fructe de soc. Cel putin asa sustin cercetatorii, care au testat extractul pe zeci de tipuri de virusuri care produc gripa. Concluzia: substantele continute de fructele de soc blocheaza infectarea celulelor sanatoase de catre virusurile gripale si, ca atare, stopeaza boala, atat in fazele incipiente, cat si in cele avansate. Actiunea fructelor de soc este deocamdata unica in lume, nici un alt medicament de sinteza sau natural neajungand la asemenea performante. Preventiv, in timpul epidemiilor de gripa care se fac deja simtite acum, la inceputul toamnei, se fac cure de doua saptamani, timp in care se iau 2-3 linguri de tinctura de soc pe zi. Daca gripa v-a "prins" deja, luati pe parcursul unei zile 2-4 linguri de tinctura diluata in apa, timp de 7-10 zile la rand. Vindecarea se va face mult mai rapid, iar in plus, vor fi mult diminuate anumite simptome, cum ar fi febra, durerile musculare, starile de slabiciune.
  8. Herpes - atunci cand apar primele simptome ale unei eruptii herpetice (usoara febra, nervozitate, usturime sau mancarimi), se ia cate o lingura de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, din ora in ora, in total 3-4 doze. Se mentine tratamentul vreme de o saptamana. Anumite principii active din fructele de soc anihileaza mecanismul enzimatic prin care virusurile patrund in celulele sanatoase, stopand astfel boala ori grabind vindecarea.  
  9. Psoriazis, alergie cutanata, sclerodermie, boli de piele rezistente la tratamentele clasice - mai ales in lunile octombrie-noiembrie, cand multe boli de piele, cum ar fi psoriazisul sau sclerodermia, tind sa recidiveze sau sa se agraveze, cura cu suc sau tinctura de fructe de soc este cat se poate de binevenita. Se administreaza zilnic 1-2 lingurite de suc sau 3-4 lingurite de tinctura, pe o perioada de minimum patru saptamani.
 Dulceata de fructe de soc

Pentru aproximativ 800 grame de dulceață, zic pe bâjbâite cantitatea finală pentru că am scăpat-o-n foc pe dulceață și s-o mai risipit și pe acolo, am avut:
- 650 grame fructe de soc proaspete
- 650 grame zahăr
- zeama de la o lămâie
- semințe de vanilie

Se taie cu foarfeca mănunchiurile și apoi se rup fructele cu mâna băgată-ntr-o pungă.Boabele făr de nimic altceva pe lângăse cintaresc și se adauga peste ele aceeași cantitate de zahăr și zeama de lămâie. se lasa la frigider peste noapte. 

A doua zi sepus pun la foc mare 10 minute pân se topeste zahărul. Se mai fierbe 35 de minute la foc mic pâna se leaga ușor. Se pune la borcane. Nu se spumeaza.

Rețete din fructe de soc

Intotdeauna se folosesc fructele de soc albastre-închis/negre/violet – nu cele roșii!
  • Întotdeauna se folosesc fructele de soc albastre-închis/negre/violet – nu cele roșii!
  • Se folosesc doar gătite, nu crude – pot provoca greață și vărsături.
  • Se recoltează când sunt bine coapte, din zone nepoluate, la distanță de șosele sau stâlpi de înaltă tensiune, fără a se culege toate fructele de pe o tufă.
Sirop de soc
  • 2 căni de fructe de soc proaspete sau uscate
  • 1-3 căni de apă
  • miere
    Se încălzește apa cu fructele pe foc și se zdrobesc fructele pentru a extrage sucul. Se fierbe la foc mic 30 minutes.
    Se strecoară prin tifon.
Se măsoară lichidul obținut și când s-a mai răcit, se adaugă cantitate egală de miere.
Variantă: se pot adăuga în timpul fierberii ghimbir, scorțișoară, cardamom.
Siropul rezistă câteva luni la frigider.
Se administrează câte 1-2 linguriță/lingură (în funcție de vârstă) pe zi în sezonul de răceli sau câte o lingură de la primele semne de răceală  și apoi la 2 ore pe tot parcursul infecției.
Alt sirop de soc
  •  1 cană fructe de soc uscate
  •  1/4 cană de fructe de soc uscate
  •  2 căni de apă
  •  1 cană de suc de vișine
  •  15 grame de plante uscate (rozmarin, oregano, cimbru, salvie – în proporția sau combinația dorită)
  • miere

Se fierb fructele, apa și sucul de vișine la foc mic timp de 30 minute, strivindu-se fructele bine. Se ia de pe foc și se adaugă plantele uscate. Se lasă să stea 30 minute. Se strecoară  și se măsoară lichidul rezultat.  Când s-a mai răcit, se adaugă o cantitate egală de miere. Rezistă la frigider până la 6 luni.

Se poate lua pe parcursul lunilor reci ca întăritor general. Se ia după voie de la primele semne de infecție.


 Socata

Avem nevoie de 5-6 inflorescente, 5 litri de apa rece, ½ kg zahar, miere sau un amestec din zahar si miere si 2 lamai spalate bine si taiate felii, cu tot cu coaja.
Se scutura usor inflorescentele pentru a elimina eventualele impuritati, apoi se scufunda o data, in baie de apa rece.

Se toarna cei 5 litri de apa intr-un borcan in care se scufunda florile de soc, se adauga zaharul si se amesteca usor, pana cand acesta se dizolva, apoi adaugati feliile de lamaie.
Acoperiti borcanul cu panza si de doua ori pe zi amestecati in socata cateva secunde. La un moment dat, sucul va incepe sa faca bule. Este momentul sa fie strecurat si tras in sticle care se inchid etans si se depoziteaza la frigider.

Daca vreti o socata mai acidulata, lasati sticlele cateva ore la temperatura camerei, apoi introduceti-le in frigider. In acest caz, comportati-va cu sticlele pline socata ca si cum ati deschide o sticla de sampanie. Nu o agitati daca doriti sa aveti socata in pahar si nu pe pereti.

Prajitura din fructe de soc

Cel mai comun dulce din fructele de soc este prajitura de soc. Pe cat de simplu ii este numele, pe atat de simpla este reteta.
Avem nevoie de:
5 cani fructe de soc
2 cani de migdale sau nuci macinate
3 linguri de zahar sau miere
coaja rasa a unei jumatati de lamaie
dupa gust: scortisoara, ghimbir, vanilie
3 albusuri de ou
Pentru aluat:
225 gr faina
140 gr unt
3 linguri de smantana
1 praf de sare
Se omogenizeaza faina cu untul rece si apoi se adauga smantana pana cand se incorporeaza. Se lasa aluatul la frigider 1 ora. Se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt.
Separat, se incalzesc fructele de soc impreuna cu zaharul sau mierea, 10 minute, la foc foarte mic. Se adauga condimentele, migdalele si coaja rasa de lamaie.
Bateti albusurile pana cand se intaresc.
Turnati aluatul in forma, deasupra acestuia puneti amestecul de nuci si fructe de soc, apoi asterneti un strat din albus batut. Introduceti forma la cuptor si lasati sa se coaca 40 de minute, la temperatura medie (170-180 grade Celsius).

Vinul de soc

Intr-un vas, se toarna 7.5 litri de apa peste 48 de cani de fructe de soc foarte coapte. Se lasa acoperit 24 de ore, apoi se strecoara lichidul si se amesteca impreuna cu 1.3 kg zahar, 15 gr ghimbir, 7.5 gr cuisoare si 7.5 gr scortisoara, pentru fiecare 4 litri de lichid. Se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute apoi se stecoara si se lasa sa se linisteasca. Se toarna in sticle si se depoziteaza 6 luni, pana la maturarea vinului. 

Tuesday, October 25, 2016

LEACUL PENTRU CARNCER

Cancerul este boala secolului și din ce în ce mai mulți oameni o au. Fie că apare ereditar, fie că apare pe bază de stres sau un stil de viață nesănătos, tot mai multe persoane devin dependente de medicamentația chimică și de chimioterapie.

Rudolf Brojs, un medic din Austria, a inventat o rețetă unică de suc care este leacul bolii secolului: cancerul. Acest remediu a vindecat peste 45,000 de oameni, scrie House of Health. Practic, rețeta sucului care vindecă cancerul în doar 42 de zile este un buton de ”restore” al sănătății.

Băutura va fi:
55% sfeclă
20% rădăcină de țelină
20% morcovi
3% cartofi
2% ridichi

La 100g, ai nevoie de 55g sfeclă, 20g rădăcină de țelină, 20g morcovi, 3g de cartofi și 2g de rădăcină. Din această cauză, te încurajăm să iei ca referință 1 kilogram. (550g sfeclă, 200g rădăcină țelină, 200g morcovi, 30g cartofi, 20g ridichii)

Preparare:
Pune toate ingredientele în blender și amestecă până la o omogenizare completă. Ai grijă să nu faci prea mult suc!
Alte beneficii:
– antioxidant
– ajută detoxifierea
– combate inflamațiile
– previne constipația
– ajută durerile dentare
– vindecă dizenteria
– ajută inconfortul menstrual

Friday, September 23, 2016

Cura de salbire

1 lingura scortisoara
2 linguri lamiie
2 linguri de miere organica
250 g apa

Se amesteca toate  pina la omogenizare
Se bea un pahar dimineata pe stomacul gol dimineata si unul seara inainte de culcare 2 saptamini se face pauza de 1 saptamina si se poate relua alte 2 saptmaini.

Alta metoda

Ingredientele le găsești foarte ușor acasă:

• 1 lămâie
• 60g pătrunjel
• 300 ml apă

Prepară această băutură minune urmând pașii:
• Stoarce sucul din lămâie într-un bol
• Taie pătrunjelul în bucățele mici și adaugă-l peste sucul de lămâie
• Toarnă la final apa

Se recomandă ca această mixtură să fie consumată dimineața, pe stomacul gol. Repetă acest tratament timp de 5 zile, și fă o pauză de 10 zile. Repetă până când ajungi la greutata dorită.

Această rețetă de slăbit acclerează arderea grăsimilor. De asemenea, hrănește organismul cu o serie de vitamine și minerale. Pătrunjelul din rețetă va îmbunătăți funcționarea și sănătatea sistemului digestiv. Va stimula organismul să elimine surplusul de fluide și gaze.

Sunday, September 18, 2016

Bacterie care provoaca balonare si impiedica scaderea in greutate

Helicobacter pylori este un tip de bacterie care provoaca infectii stomacale, de regula asimptomatice. Infectiile cu aceasta bacterie afecteaza aproximativ doua treimi din populatia lumii, principalul mod de contaminare fiind prin apa si alimentatie.
Netratate, infectiile pot degenera in ulcere peptice si, in cazuri extreme, chiar cancere stomacale. Prezenta acestei bacterii in stomac este greu de depistat fara mijloacele medicale de diagnostic adecvate.

Cum poti sti daca suferi de o infectie stomacala cu aceasta bacterie? 
 
H. pylori poate genera, in unele cazuri, simptome precum balonare, dureri si arsuri stomacale, reflux esofagian, constipatie, diaree, flatulenta si disconfort in segmentele superior si mijlociu ale abdomenului. Dar simptomele enumerate pot fi corelate si cu alte probleme digestive, sau pot trece drept manifestari normale, ceea ce ingreuneaza procesul de arderea caloriilor si implicit a scaderii in greutate.
Ce este de facut?

In continuare iti vom prezenta un amestec eficient pentru eliminarea cu succes a acestei bacterii, amestec ce te va scapa si de balonare si va face posibila arderea grasimilor.

Vei avea nevoie de:
• 1 lamaie
• 1 castravete
• 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare
• 1 lingura de suc de aloe vera
• O chita de coriandru sau patrunjel
• ½ pahar de apa
Mod de preparare:
Prepararea este foarte simpla. Doar amesteca toate ingredientele in robotul de bucatarie si consuma bautura in stare proaspata.
Ingredientele acestei combinatii au proprietatea de a accelera metabolismul chiar si in timpul somnului.

Efectele de slabire ale fiecarui ingredient in parte:
• Castravetii sunt o leguma excelenta pentru arderea grasimilor.
• Patrunjelul si coriandrul sunt plante sarace in calorii, dar bogate in antioxidanti, vitamine si minerale. De asemenea, previn si trateaza cu succes problemele de retentie de apa si balonarea.
• Ghimbirul este un excelent stimulator al metabolismului si poate preveni totodata constipatia. Cu ajutorul lui, organismul poate arde grasimile chiar si in timpul somnului.
• Zeama de lamaie ajuta la detoxifierea corpului.
• Sucul de aloe vera contribuie si el la slabit.
 

Monday, September 12, 2016

Cum se prepara apa alcalina. Apa alcalina omoara cancerul

Iată de ce ai nevoie:
  • Banda pentru măsurarea pH-ului;
  • 2 L de apă;
  • O jumătate linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • O jumătate de linguriță sare de mare neiodata sau sare de Himalaya;
  • O jumătate de linguriță zeamă de lămâie.
Amestecați ingredientele și testați pH-ul. Dacă este necesar, adăugați treptat bicarbonat de sodiu până obțineți pH-ul de 8,5-9.

Puteți folosi apă de la robinet fiartă sau orice alt tip de apă doriți.
Lăsați apa să se “liniștească” peste noapte la frigider sau la temperatura camerei, iar a doua zi este numai bună de băut. Este indicat să depozitați apa în sticle

Saturday, September 3, 2016

Săpunul este un excelent insecticid

Sapunul ca insecticid natural

2 linguri de fulgi
1 litru de apa
se amesteca bine
lichidul se aplica prin pulverizare pe plante pomi

Nu se foloseste detergent in loc de sapun


Calitatea lor de pret este faptul ca nu sunt periculoase pentru om, plante, sol, mediu in general. Se pot prepara din substante aflate la indemana si deci nu au preturi exorbitante.
Ele pot fi folosite atunci cand infestarea s-a produs sau se pot aplica in mod preventiv.
Insectele reactioneaza la mirosuri, vapori, gaze, fum, caldura, uleiuri, sapun etc, iar insecticidele ecologice tin cont de toate acestea. De exemplu mirosul puternic de usturoi, tutun, rubarbar si alte plante este respingator pentru unele insecte. Ardeii iuti, alcoolul, sarea si alte substante pot arde sau distruge daunatorii. Uleiurile sufoca anumite insecte, iar sapunul sau detergentii adaugati la preparate au rolul de a face ca susbstantele solutiei sa se lipeasca de frunze si tulpini. Poti folosi sapun si detergenti ecologici.
Aplicarea insecticidelor nu se face pe vreme insorita intrucat poate cauza arsuri plantelor si este bine ca inainte de a stropi toata cultura sa se stropeasca o singura planta pentru a vedea daca nu apar efecte nedorite. Dimineata devreme sau seara este timpul potrivit pentru stropit.
Nu are rost sa aplici insecticid acolo unde daunatorii se pot aduna si cu mana. Deasemenea trebuie avut in vedere ca nu doar insectele daunatoare pot fi ucise ci si insectele benefice. Plantele au proprietati de a se proteja si singure fata de anumiti daunatori, iar a cultiva plante companion este o metoda buna de control al daunatorilor. De aceea aplicarea insecticidelor nu trebuie facuta zi de zi ci doar cand este cazul.
Daunator Insecticid
Afide Ceai de rubarbar, solutii cu sapun si ulei, solutie alcoolica, ceai de tutun, fumul de tutun, solutie de hrean, spray din coji de portocala, spray de parul porcului, ceai de coada soricelului, ceai de coriandru, ceai de frunze de soc, ceai de pelin.
Musculite albe Solutie alcoolica, solutii cu ulei, solutii cu ardei iute, spray de usturoi, ceai de rubarbar, ceai de tutun
Thrips Spray de usturoi
Acarieni Spray de usturoi, solutie de hrean, spray de calcar, ceai de rubarbar, spray cu sapun, ceai de coriandru
Iata cateva retete de insecticide ecologice:
Ceai de rubarbar 1 – se fierb 0 ,5 Kg (1 pound) frunze tocate de rubarbar in 1litru (1 quart) apa, timp de 30 de minute. Se strecoara si se stropeste impotriva afidelor si a altor daunatori.
Ceai de rubarbar 2 – 0,5 Kg (1 pound) de frunze se lasa sa stea timp de 24 ore in 7 litri (7.3 quart) de apa. Se strecoara si se stropeste.
  • se aplica contra afidelor, musculitelor albe, acarienilor, omizilor si impotriva altor daunatori.
Plante de tutunCeai de tutun – se pune o cana de tutun in aproximativ 4 litri (1 gallon) de apa si se lasa sa stea 24 ore. Solutia trebuie sa aiba culoarea usor maronie (ca un ceai). Daca este prea intunecata atunci se mai adauga apa.
  • Atentie sa nu fie consumata de cineva. Este mortala pentru om.
  • se aplica contra omizilor, afidelor, fungus gnats, paduchilor ce ataca radacinile, contra viermilor din pamant etc.
  • nu se stropesc rosiile, ardeii, vinetele, cartofii, petuniile (Solanaceae) cu aceasta solutie fiindca le poate distruge.
Soc cu floare si frunzeCeai de frunze de socse fierb aproximativ 230 g (8 ounces) frunze de soc in aproximativ 0,5 l (0.5 quart) apa timp de 30 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Separat in 0,5 l (0.5 quart) apa calduta se dizolva 1 lingura de sapun. Se adauga apa cu sapun la ceaiul de frunze, se lasa sa se raceasca si se stropeste cu aceasta solutie.
  • se aplica contra afidelor, musculitei morcovului, gandacilor de castraveti, daunatorilor ce ataca fructele pomilor si radacinile, etc.
  • frunzele de soc pot folosite si ca fungicid ecologic.
Coada soriceluluiCeai de coada soricelului – se pune o cana de plante in aproximativ 0,5 l (0.5 quart) apa si se lasa sa stea timp de 24 ore. Se strecoara si se amesteca cu aproximativ 4 l (1 gal) apa si ¼   lingurita de sapun.
Ceai din frunze de rosii sau de cartofi – se lasa sa stea peste naopte 2 cani de frunze de rosii in aproximativ 0,5 litri (0,5 quart) apa. Se strecoara si se mai adauga la solutie inca 0,5 litri (0,5 quart) apa si un sfert de lingurita de sapun. Se stropesc frunzele sau solul.
  • se aplica contra gandacului de asparagus, diversilor viermi si gandaci.
Solutie de ulei – se amesteca 1 lingurita de sapun (detergent lichid) cu o cana de ulei de bucatarie. Se amesteca bine si se adauga aproximativ 1 l (1 quart) apa.
  • se aplica contra musculitelor albe, acarienilor, afidelor, daunatorilor morcovilor, ai ardeilor, vinetelor, castravetilor, telinei etc.
  • se sprayeaza direct pe insecte daca este posibil.
Solutie alcoolica 1 – se amesteca 2-3 linguri de sapun cu o jumatate de cana de alcool si cu aproximativ 1 litru (1 quart) de apa calda.
  • se aplica proaspat preparata. Nu se pastreaza in timp.
Solutie alcoolica 2 – se amesteca 1 lingurita de detergent lichid cu 1 cana de alcool si 1 litru (1 quart) de apa. Separat se tin 3 linguri de ardei iute pisat intr-o jumatate de cana de apa fiarta. Se strecoara si se adauga la solutia cu detergent si alcool. Se poate folosi in loc de ardei, sos de ardei iute sau boia.
  • se aplica impotriva a numeroase insecte.
Solutie de sare – se amesteca 2 linguri de sare cu 4 litri (1 gallon) de apa.
  • se aplica contra acarienilor si a viermilor de varza.
Spray de usturoi si ardei iute – se piseaza o capatana mare de usturoi, se amesteca cu 1 lingura de boia iute si se pune in 1 litru (1 quart) de apa. Se lasa sa stea 1 ora, se filtreza si se stropeste cu aceasta solutie. Mixtura se poate pastra cateva saptamani in frigider.
  • se aplica impotriva insectelor care rod sau sug seva plantelor.
Catei de usturoiSpray de usturoi – se amesteca 2-3 capatani de usturoi pisat cu 1 lingura de boia iute sau ardei iuti pisati. Se adauga 1 lingura de ulei de bucatarie, 1 lingurita de detergent lichid si 7 cani de apa. Se amesteca bine, se strecoara si se stropeste cu solutia rezultata.
  • se foloseste impotriva omizilor, afidelor, diversilor gandaci, furnici etc.

Frunze de mentaSpray de menta – se amesteca cu blenderul o cana de frunze tocate de menta cu o cana de frunze tocate de ceapa verde si cu o jumatate de cana de ardei iute tocat. Se adauga o jumatate de cana de apa. Amestecul rezultat se toarna in aproximativ 4 litri (1 gallon) de apa la care se mai adauga jumatate de cana de detergent lichid. Din acest amestec se ia cate o jumatate de cana si se dilueaza in 1litru (1 quart) de apa.
  • se aplica impotriva insectelor care rod.

Radacini de hreanCeai de hrean – se dau in clocot 3 litri de apa (3 quarts). Se da apa la o parte de pe foc si se adauga ¼  radacina de hrean taiata bucati si 2 cani de ardei iute. Se lasa sa stea timp de 1 ora. Se raceste, se strecoara si se sprayeaza.
  • se aplica contra afidelor, musculitelor albe, omizilor, gandacului de Colorado etc.
  • hreanul poate fi utilizat si ca fungicid ecologic.


Galbenele in ghiveciCeai de galbenele – 1 cana de frunze si flori de galbenele se zdrobeste si se amesteca cu 0,5 litri (0,5 quart) apa. Se lasa sa stea timp de 24 ore, apoi se strecoara si se adauga 1,5 litri (1,5 quart) apa si un sfert de lingurita de sapun. Cu solutia rezultata se stropeste.
  • se aplica contra gandacului de asparagus, viermelui care ataca fructul de rosiei, insectelor care rod frunzele.
Coji de portocaleCeai din coji de citrice – peste coja de la un fruct de citrice se toarna 2 cani de apa clocotita si se lasa sa stea timp de 24 ore. Se strecoara, se mai adauga cativa stropi de sapun lichid. Se stropeste cu lichidul rezultat.
  • se aplica contra afidelor, gandacilor lanosi, fungus gnat, furnicilor etc.
Ceai de pelin – 250 g (0,5 pound) frunze de pelin se fierb in 2 litri (2 quarts) de apa. Se raceste, se strecoara si se adauga 1 lingurita de sapun. Se stropeste cu aceasta solutie.
  • se aplica contra afidelor, omizilor etc.
  • se stropeste direct asupra daunatorilor daca este posibil. 
Maceratul de urzică chiar este o soluție 3 în 1 deoarece este insecticid, fungicid și îngrășămînt deodată, deci o soluție minune bio. 

Cum se face macerat de urzică?

Prepararea maceratului de urzică este extrem de simplă:
  • se pune o mână bună de urzici într-o găleată cu apă (raportul este de 10kg la 100l de apă)
  • se acoperă și se lasă să fermenteze câteva zile
  • se amestecă din când în când
  • se obține o soluție extrem de urât mirositoare (semn că este gata maceratul)
  • soluția diluată  1/10 poate fi stropită pe plante