Cele două ceaiuri de bază
Iată un ceai care este recomandat şi persoanelor sănătoase. Va
revigora organismul şi va amelora toate suferinţele. Nu are nicio
contraindicaţie. Se iau cîte trei linguri din fiecare plantă: frunze de
alun, brusture, cicoare, coada-calului, coada-şoricelului, frunze de
corn, frunze şi fructe de măr pădureţ, frunze de nuc, flori şi fructe de
păducel, de porumbar, frunze de stejar, tătăneasă, flori de trifoi
roşu, troscoţel şi urzică. Se pun într-un săculeţ de pînză subţire,
deasă. Se fierb două minute în 4 litri de apă.
Ceaiul se toarnă într-un
cazan peste care se pun încă 8 litri de apă rece. Se stă cu mîinile şi
picioarele în baia de ceaiuri timp de 20-25 de minute. În timpul băii se
transpiră mult. Este preferabil să se facă seara înainte de culcare,
produce somn profund. Plantele din săculeţ se pot folosi timp de 5 zile,
după care se aruncă.
Frunze de alun, cicoare, măceş, mentă, mur,
muşeţel, mesteacăn, coada-şoricelului, pătrunjel, stejar şi trifoi roşu,
cîte trei linguri, se pun în săculeţ. Se fierb două minute în 4-5 litri
de apă. Se face gargară pentru afecţiuni ale gîtului, dinţilor şi ale
corzilor vocale. Se fac băi de şezut într-un lighean timp de 10-15
minute pentru hemoroizi şi dereglări menstruale. Ceaiul se bea pentru
vindecarea majorităţii afecţiunilor.
Ceaiul care „taie“ boala
Cele două ceaiuri de mai sus se folosesc în aproape orice suferinţă.
În plus, călugărul recomandă şi tratamente ajutătoare.
Contra căderii
părului, se iau cîte trei linguri din fiecare plantă: cimbrişor de cîmp,
coada-şoricelului, flori de trifoi sălbatic, salcie galbenă, salcie
roşie, sunătoare, porumbar, urzică vie, alun, păducel, mur şi nuc.
Amestecul se fierbe un minut în doi litri de apă. În fiecare seară se
fac băi la cap. Nu se şterge părul, ci se înfăşoară capul cu un material
din lînă de culoare albă (o căciulă) şi se ţine pînă a doua zi
dimineaţa.
Un alt ceai care „taie“ boala, acţionînd în sensul
vindecării: se ia cîte o lingură rasă din: albăstrele, cătină, cicoare,
ciuboţica-cucului, pătrunjel, patlagină, salcie, porumb, plop,
lumînărică, soc, vişin, vîsc, trei-fraţi-pătaţi, troscoţel, urzică
moartă. Se pun în 1,5-2 litri de apă care fierbe. Se lasă aproximativ
două minute la fiert, după care se stinge focul.
După ce se răceşte, se
strecoară şi se poate bea. În timpul tratamentului nu se bea apă. Nu se
ia mai mult de şase zile la rînd. Ceai contra diareei: chimion, corn,
grîu, iarbă mare, măceş, păducel, urzică vie, urzică moartă, dud,
fasole, mesteacăn, răchitan, vîsc, volbură.
Ca să arăţi la 80 de ani ca la 50
Cu acest ceai, vom obţine o stare de linişte sufletească şi mai multă
putere de muncă. Procesul de îmbătrînire este mult încetinit. Unchiul
Mihai spunea că acest ceai băut permanent ajută persoana respectivă să
ajungă la vîrsta de 80 de ani şi să arate ca la 50. Trebuie băut 21-22
zile pe lună. Gustul e bun, iar în caz de îndulcire, aceasta se face cu
miere.
Ceaiul conţine cătină, ciuboţioca-cucului, coada-calului,
coada-şoricelului, cimbrişor, cireş, cruşin, dud, levănţică, muşeţel,
măceş, mentă, mesteacăn, păducele.
Se pune cîte o lingură în 2 litri de
apă aflată la fiert. Se beau, din 30 în 30 de minute, cîte 50 mililitri
sau se bea o ceaşcă de 250 de mililitri înainte şi una după masa de
dimineaţă, de prînz şi de seară. O altă combinaţie cu acelaşi efect:
păpădie, pătlagină, pătrunjel, pir, porumb, vîsc, volbură,
traista-ciobanului, troscoţel, urzică moartă, vîsc, volbură, trifoi.
„Fumuri“ pentru pietrele de la rinichi
Pentru probleme de canal urinar şi blocaj urinar, călugărul recomandă
ceai concentrat de carpen, mesteacăn, vîsc, scai vînăt, îndulcit cu
miere sau sirop natural. Pentru coloana vertebrală dureroasă, se
amestecă spumă de lapte fiert cu coada-şoricelului, muşeţel şi pătrunjel
şi se fierb în apă. Se poate pune compresa 10 pe locurile dureroase.
Pentru descompunerea pietrelor de la rinichi, ficat şi fiere: se ia cîte
un bob de răşină de brad şi clei de cais, cireş, piersici, vişin, prun.
Se pun pe o plită încinsă sau pe jar. Se pune o pîlnie de metal peste
conţinut, cu ţeava în sus. Se trage o gură de fum plină şi se înghite.
Bolnavul va tuşi de patru ori la rînd. Se iau patru guri de fum înainte
de mîncare cu o oră, dimineaţa. După o jumătate de oră, se ia o
linguriţă de ulei de măsline, apoi 100 ml de bere proaspătă şi 100 ml de
apă cît mai sulfuroasă. După o jumătate de oră se poate mînca.
Un copac vindecă de cancer
Contra cancerului, se alege un trunchi de mesteacăn care să aibă
scoarţă sănătoasă. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului.
Trunchiul trebuie să aibă lungimea de 2 m. La înălţimea pe care o are
bolnavul, trunchiul trebuie să aibă circumferinţa egală cu circumferinţa
capului bolnavului.
Pentru a se păstra bine pe durata tratamentului,
partea inferioară a trunchiului se pune în apă. Se decojeşte lemnul,
inelar, în formă de dreptunghiuri cît palma bolnavului. Se iau bucăţile
de coajă şi se mărunţesc. Se pun la fiert 3 litri de apă.
Se pun 7
linguri de grîu şi se fierb încet pînă ce grîul devine comestibil, adică
plesneşte. Se adaugă coaja de mesteacăn mărunţită şi se mai fierbe încă
două minute împreună cu grîul. Ceaiul se bea. La indicaţiile
călugărului Mihai, la tratament se adaugă şi un trunchi de răchită care
se alege şi se pregăteşte la fel.
Comprese de oblojit rănile
Pentru oprirea hemoragiei:
se macină o lingură de cafea naturală prăjită, una de seminţe de
chimion, alta de scorţişoară, alta de zahăr şi un vîrf de lingură de
cuişoare. Se adaugă trei linguri de sare mare. Din amestec, se ia cîte o
linguriţă la fiecare oră, după care se beau 100-200 ml lapte fiert şi
răcit.
Pentru cicatrizarea rănilor,
se fierbe un litru de lapte în vas emailat. După ce se răceşte se
toarnă în alt vas curat. Fierberea se repetă de cinci ori.
Se curăţă un
cartof roşu cu pieliţă groasă şi se taie cît se poate de mărunt cu un
cuţit cromat sau de lemn de stejar uscat.
Se introduce în lapte cînd
fierbe a 5-a oară şi se amestecă pînă se face pastă.
Se pune pe orice
fel de rană, un cm grosime şi se leagă cu un tifon alb, sterilizat. Se
păstrează legătura două zile şi două nopţi. În caz de puroi cu febră,
călugărul Mihai recomandă comprese aşezate mai joc de locul care
supurează.
Se folosesc 4 bucăţi de pînză albă subţire şi deasă, îmbibate
în lapte fiert, ţuică de prune de 50-55 grade, vin alb-cristalin şi vin
roşu.
Peste ele se aplică un strat subţire de frunză de sfeclă de zahăr
sau o felie subţire de sfeclă tăiată în lung. În loc de sfeclă de zahăr
se mai pot pune frunze de podbal sau brusture. Prima compresă, cea cu
lapte trebuie să fie pusă pe piele, a doua peste prima, şi tot aşa, pînă
la cea cu vin roşu.
Contra reumatismului şi prostatei
Pentru prostată,
se ia un fier magnetizat, încălzit şi învelit într-o cîrpă cu vin şi se
pune pe băşică. De cîte ori se încălzeşte fierul, se schimbă poziţia
corpului. În timpul celor 20 de zile de tratament nu se bea apă, ci doar
ceaiuri din ametec de pătlagină, scai vînăt, troscoţel, grîu,
gălbenele, vîsc, volbură, cătină, pătrunjel, muşeţel, cruşin, fasole,
traista-ciobanului, salcie. Ceaiul din cimbrişor, busuioc, mentă,
mesteacăn şi măceş e bun pentru cei care vor să se îngraşe.
Pentru slăbire, e bun ceaiul din frunze de nuc, talpa-gîştei şi păpădie. Se bea o ceaşcă înainte de fiecare masă.
Ceai contra reumatismului:
se pune la fiert un litru de apă. Se ia o lingură rasă din fiecare
plantă (gălbenele, mesteacăn, carpen, cimbrişor, coada-şoricelului,
coada calului, cireş, dud, măr pădureţ, mur şi mentă) şi se pun toate
deodată în apa care fierbe. Se lasă aproximativ două minute la fiert.
După răcire, se strecoară şi se poate bea.
Leacuri pentru tensiune şi probleme de vedere
Pentru anemie,
se mănîncă în fiecare zi la fiecare masă un ou proaspăt cu coaja cît
mai roşiatică şi o bucată de carne de vînat de mărimea unui ou. Apoi se
bea un pahar de vin de butuc.
Pentru tensiune mare, se iau 6 boabe de fasole, se macină şi se amestecă cu apă. Se formează un fel de pastă. Se bea o linguriţă la fiecare 4 ore.
Pentru deficienţe de vedere, să se privească lumina soarelui în apa curgătoare la răsărit şi la asfinţit. Se poate şi într-un lighean.
În caz de dezechilibru hormonal,
se bea ceai din următorul amestec: flori de coada-şoricelului,
coada-calului, coada-racului, mărul-lupului, urzică moartă, urzică vie,
lăcrămioare, măr pădureţ, trifoi cu flori roşii, cătină, mesteacăn.
Pentru boli genitale,
se bea şi se fac spălături cu infuzii de coada-calului, coada-racului,
coada-şoricelului, iarbă mare, păpădie, pătlagină, osul-iepurelui,
pătrunjel de cîmp, tătăneasă.
Ceaiuri şi frecţii pentru sănătatea minţii
Ceai pentru temători,
pentru cei ce n-au încredere, n-au curaj şi sînt neliniştiţi: trifoi
roşu, ştir de apă, osul-iepurelui. Se pun la fiert 400-500 ml de apă. Se
ia din fiecare plantă cîte o jumătate de lingură şi se pune în apă. Se
fierb două minute. Se masează, de la umăr, prin spatele urechii, pe
deasupra urechii, pe frunte şi pe deasupra ochilor. Se începe o dată din
stînga şi apoi din dreapta.
Ceai pentru memorie:
soc, muşeţel, pătrunjel, cimbrişor, albăstrele, flori de narcise. Se ia
cîte o lingură din fiecare plantă şi se pun într-un litru de apă care
fierbe.
Ceaiul se toarnă în spirt sanitar şi se face frecţie. Nu se bea.
Frecţia se face circular în partea de jos, sub buric şi la organele
sexuale. Călugărul mai recomandă, pentru cei cu boli psihice ca, în
fiecare an, în luna martie, să se bea sevă de mesteacan şi de carpen.
Pentru inimă şi plămîni si stomac
• Ceai pentru boli de inimă:
păducel, troscoţel, trifoi cu foi roşii, trifoi cu foi albe, măcriş
domnesc, nalbă mare, nalbă mică, talpa-gîştii, mesteacăn, cimbrişor de
cîmp, mentă, măcriş de pădure, cicoare, muşeţel.
Ceai pentru boli de plămîni:
fenicul, muşeţel, alun, păr pădureţ, scai vînăt, anason, ovăz, salvie,
păr de livadă, arnică, chimion, păducel, potbal, tătăneasă.
Contra tusei convulsive:
crenguţă de păr, ovăz, soc, frunze de alun, urzică moartă, scai vînăt.
Se pune la fiert un litru de apă. Se ia o lingură rasă din fiecare
plantă şi se pun toate deodată în apa care fierbe. Se lasă aproximativ
două minute la fiert. Se beau 700-1.000 ml pe zi, o ceaşcă înainte de
fiecare masă
Pentru a trata neplăcerile specifice gastritei şi ulcerului gastro-duodenal,
se recomandă sucul de cartofi care ajută la reglarea secreţiilor
gastrice şi au rolul de „pansament” în cazul ulcerului. Spală şi curăţă
cartofii cu tot cu coajă, după care îi pui în storcător. Pentru a trata
simptomele ulcerului bea cîte 2-3 păhărele de suc cu o oră înainte de
masă, timp de 4-5 săptămîni.
Consumă sucul imediat după stoarecere
pentru a evita oxidarea lui. Dacă nu-ţi place gustul, poţi încerca să-l
combini cu suc de morcov sau de lămîie. Pentru tratamentul gastritei
hiperacide îndulceşte sucul de cartofi cu miere.
Remediul aduce
beneficii şi în cazul dispepsiei (indigestie), litiazei biliare,
constipaţiei şi hemoroizilor..
de la calugarul Mihai Neamţu