Monday, March 13, 2017

Tratamente diverse

Stafide pentru calmarea artritei 

Remediu natural pentru de atacuri de artrită: reţeta, e banal de simplă: o mână de stafide aurii înmuiate în câteva linguri de gin. Vitaminele conţinute de stafide şi efectele antiinflamatoare ale boabelor de ienupăr folosite la prepararea ginului reduc edemele şi calmează durerea!

Lămâi pentru dureri de urechi

Înmoaie un beţişor din bumbac în zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, strecoară-l cu grijă în ureche, fără să-l împingi adânc, şi ţine-l aşa cam un minut. Zeama de lămâie echilibrează pH-ul urechii, încurajând vindecarea eventualelor infecţii, iar efectul ei astringent amorţeşte locul şi alină durerea. 

 Urzică pentru regenerarea părului

Infuzii de urzici decât să le aplici la rădăcina părului.  Analizând puţin compoziţia chimică a urzicii, efectele regenerante sunt perfect justificate – frunzele acestei plante conţin cantităţi mari de proteine, calciu, fosfor, fier, magneziu, beta-caroten, dar şi de vitaminele A, C, D şi tot complexul B. Toţi aceşti nutrienţi sunt esenţiali pentru întărirea firului de păr şi stimularea creşterii părului. Părul este alcătuit în mare parte din aminoacizi, aşa că nu e de mirare că urzica ajută!
Prepararea infuziei pentru uz intern e foarte simplă: adaugă 4-6 frunze de urzică la un ibric plin cu apă clocotită, apoi acoperă vasul şi aşteaptă să se răcească înainte de a bea fiertura.

Măsline pentru rău de mişcare

Chiar funcţionează!  Explicaţia constă în conţinutul mare de tanini al boabelor de măsline. Printre altele, aceste substanţe reduc salivaţia, calmează stomacul, şi suprimă reflexul vomitiv!

Bicarbonat de sodiu pentru infecţii urinare

Beti un pahar de apă cu un deget de bicarbonat dizolvat în ea. Bicarbonatul are efect alcalinizant, aşa că omoară o mare parte din bacteriile dăunătoare din organism, şi previne şi înmulţirea necontrolată a acestora. 

Caise deshidratate pentru indigestie

In fiecare seară mănâncă nici mai mult nici mai puţin de cinci caise după cină ca să „nu cadă greu la stomac mâncarea”.  Caisele, în special cele deshidratate, sunt foarte bogate în fibre alimentare, care uşurează digestia şi previn balonarea.

Cartofi pentru vindecarea muşcăturilor de păianjen

Fie că e vorba de muşcături sau înţepături de insecte, de zgârieturi uşoare, ori de lovituri şi vânătăi, aplică o felie de cartof pe zona iritată şi înfăşoar-o cu un bandaj. Inflamaţia cedează în decurs de cel mult o zi! Ca să grăbeşti vindecarea, înlocuieşte felia de cartof cu alta nouă la interval de câteva ore. 

No comments:

Post a Comment