Friday, November 16, 2018

Cel mai simplu leac natural pentru căderea părului. Cum trebuie să procedezi

Uleiul de ricin poate fi încălzit puțin. După care, tot ce trebuie să faci este să-l aplici bine pe scalp, apoi să îl întinzi până la vârfuri bine de tot, cu ajutorul unei pensule și al unui pieptăn. 
Apoi, acoperă-ți capul cu o cască de plastic sau cu o căciulă și lasă uleiul să acționeze cel puțin 2-3 ore. Ideal ar fi să faci asta seara și să-l lași să acționeze peste noapte.

A doua zi dimineața, spală-te pe cap, cum o faci în mod obișnuit. După ce îți vei usca părul, vei observa că acesta este mult mai mătăsos și mai strălucitor, va avea un luciu natural. Uleiul de ricin acționează chiar de la rădăcina firului de păr, hidratează scalpul în profunzime și stimulează creșterea mai rapidă a părului.

Urmează acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână, iar rezultatele vor fi din ce în ce în mai bune. Poți urma tratamentul în weekend, ca să fii sigură că ai suficient timp la dispoziție. Vei oberserva că părul tău va fi din ce în ce mai des, mai lung și mai frumos.

Alte solutii

Uleiul de masline. Ce beneficii are uleiul de masline pentru par?

Uleiul de masline se obtine din masline, pastrand gustul, vitaminele si proprietatile acestora. Oamenii foloseau inca din antichitate ulei de masline pentru par, datorita nutrientilor ce fac parte din compozitia sa, atat de benefici sanatatii parului si scalpului.

Mod de întrebuințare

  • Încălzește puțin ulei de măsline. Lasă-l să se răcească puțin, până ajunge la o temperatură suportabilă pentru pielea capului.
  • Când este gata, împarte părul în mai multe șuvițe și aplică uleiul pe fire și scalp.
  • Dacă părul tău are tendință de îngrășare, aplică uleiul numai de la jumătatea lungimii până la vârfuri.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze 15 minute.
  • Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână

Tratament pentru părul deteriorat

Mod de întrebuințare

  • Amestecă trei părți de ulei de măsline cu o parte de miere bio. Aplică amestecul pe toată suprafața părului.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș. Lasă remediul să acționeze între 40 și 50 de minute.
  • Clătește cu apă călduță. Folosește tratamentul o dată pe săptămână.

Tratament pentru vârfuri despicate

În anumite cazuri, tunderea părului este singura soluție pentru a scăpa de vârfurile despicate. Însă dacă folosești ulei de măsline, le poți repara. Nutrienții esențiali din acest produs regenerează părul deteriorat.
În plus, efectul hidratant al uleiului de măsline elimină firele rebele și uscăciunea părului.

Mod de întrebuințare

  • Încălzește două lingurițe de ulei de măsline extravirgin. Aplică-l pe vârfuri.
  • Lasă-l să acționeze toată noaptea. Folosește acest tratament în fiecare zi.

Tratament împotriva firelor rebele

Uleiul de măsline este de mare ajutor femeilor cu părul creț care au multe fire rebele. Doar câteva picături oferă strălucire podoabei capilare și elimină problema părului „neîmblânzit.”

Mod de întrebuințare

  • Aplică puțin ulei de măsline în palme și masează-ți părul timp de două minute.
  • Lasă-l să se absoarbă, fără să clătești, apoi piaptănă-te.
  • Folosește tratamentul oricând îți dorești un păr ușor de pieptănat.

Tratament pentru exfolierea scalpului

Chiar dacă este ignorat de cele mai mai multe ori, scalpul are nevoie și el de un tratament pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața sa. 
Dacă amesteci ulei de măsline cu puțină sare sau bicarbonat de sodiu, obții un exfoliant extraordinar pentru pielea capului.

Mod de întrebuințare

  • Prepară o pastă groasă cu ulei de măsline și sare de mare. Aplic-o pe scalp.
  • Masează pielea capului timp de câteva minute pentru a activa circulația sanguină și a facilita absorbția tratamentului în scalp.
  • Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe lună.


Datorita continutului sau bogat in nutrienti, uleiul de masline este unul din cele mai folosite remedii naturale in tratarea si ingrijirea parului.
Benefeciile uleiului de masline in tratarea parului sunt:
  • curata scalpul de celule moarte
  • echilibreaza secretia de sebum a glandelor sebacee
  • previne si vindeca matreata
  • reda stralucirea si catifelarea parului
  • confera rezistenta parului
  • repara parul degradat
  • favorizeaza cresterea parului
  • previne caderea parului

Alte remedii si solutii pentru caderea parului la femei

Din fericire, exista remedii ce opresc caderea parului la femei - solutii ce le poate aplica orice femeie care doreste sa aiba un par frumos, un par des, un par de invidiat. In ce constau aceste remedii, aceste solutii impotriva caderii parului, vei afla in cele ce urmeaza. Unele sunt tratamente pentru caderea parului facute acasa, in sensul ca le faci acasa cand iti permite timpul. Altele sunt remedii ce tin de alimentatie. Iar altele sunt unelte emotionale care odata puse in practica opresc caderea parului la femei si incurajeaza noi fire de par sa creasca. Ai citit bine, iti vor creste noi fire de par. Deci, indiferent cat de mult par ti-a cazut sau iti cade, aplicand sfaturile urmatoare sigur o sa opresti caderea parului si o sa ti-l indesesti foarte mult. Vei avea un par foarte des.

Mananca sanatos

Alimentatia joaca un rol important in mentinerea unui par sanatos. Daca organismul nu dispune de nutrientele necesare bunei sale functionari, apar dezechilibre ce duc la boli precum dermatita capilara sau alopecia - ambele cauzand caderea parului. Ce intra in organism fie intareste radacina firului de par, fie o slabeste.  Consuma legume, consuma cu incredere si fructe proaspete deoarece nutrientele din ele intaresc radacina firului de par si stopeaza caderea parului la femei.

Dormi suficient timp

Caderea parului la femei poate interveni pe seama oboseli organismului. Uneori a fi femeie inseamna a fi si prietena si sotie si mama si gospodina in casa, dar si muncitoare cu program normal - toate in acelasi timp. Nu este usor. Ai nevoie de odihna indiferent de varsta sau de obligatii. Caderea parului la femei isi gaseste rezolvarea in odihna atunci cand motivul pentru care are loc este dat de oboseala fizica prelungita. Restrange-ti activitatile. Incearca sa mergi inainte de ora 22 la somn. Dormi macar 8-9 ore pe noapte pentru a avea un organism sanatos si un par frumos.

Ingrijeste-ti corect pielea capului (tratament naturist)

Exista diverse tratamente pentru caderea parului la femei. Singurele bune sunt tratamentele alcatuite din solutii naturale ce stimuleaza cresterea firelor de par. Astfel de tratamente pot fi facute acasa si dau rezultate uimitoare.Uleiul de ricin este cunoscut a fi de mare ajutor in a opri caderea parului la femei. Uleiul de ricin aplicat la baza firelor de par, masat in piele si lasat sa actioneze peste noapte, duce in timp la indesirea parului. Vitamina A si vitamina E sunt foarte bune in forma solubila in ce priveste tratamentele ce pot fi facute acasa pentru caderea parului la femei. Iarasi, ceaiul de brusture (sau tinctura de brusture) reprezinta un remediu foarte bun impotriva caderii parului. Toate acestea nu doar ca opresc caderea parului dar il vor face si sa se indeseasca. Deci, evita pe cat se poate chimicalele ce irita pielea capului si utilizeaza remedii naturiste impotriva caderii parului: uleiul de ricin, vitamina A, vitamina E si ceaiul de brusture.

Scapa de orice stres

Asa cum am vorbit, stresul este unul din factorii care cauzeaza caderea parului la femei. Daca vrei sa nu-ti mai cada parul, scapa de stres. Caderea parului la femei se accentueaza in perioadele stresante, atunci nivelul cortizolului creste alarmant. Vei fi bine daca vei invata sa te relaxezi si sa faci fata la provocari cu calm, fara sa te stresezi.
Exista tehnici de relaxare emotionala, exista tehnici de rezolvare a problemelor, care sa te ajute sa obtii orice-ti doresti in viata.

No comments:

Post a Comment