Monday, May 23, 2016

Retete de vindecare cu alimente Racelile


Simptomele clasice: guturaiul si tusea, insotite adeseori de dureri de cap si de gat, de o stare generala proasta, de dureri ale membrelor si frisoane.

Autorii: rino-virusurile ce se fixeaza in special pe mucoasa nazala, iritand-o.
 

Imbolnavirea este favorizata de un sistem imunitar slabit din cauza frigului sau a stresului excesiv.

Alimente iuti
Desfunda nasul mai bine decat medicamentele, pentru ca lichefiaza secretiile de pe caile respiratorii. Cele mai eficiente remedii: o bucatica de ardei iute (mestecata in gura) sau 10-20 picaturi de Tobasco intr-un pahar cu apa. Si bineinteles. .. usturoi – dar proaspat si crud.


Usturoi: „penicilina ruseasca”

 
Rusii – in special – cred orbeste in puterea vindecatoare a usturoiului in caz de raceala. Si pe buna dreptate, caci efectul lui antibacterian a fost confirmat intre timp si de oamenii de stiinta. Iata o reteta: curatati de coaja 5 catei de usturoi, zdrobiti-i si amestecati-i cu 5 lingurite de zahar. Turnati deasupra putina apa si puneti-i pe foc pana dau in clocot. Lasati-i sa stea 5 minute si apoi strecurati zeama. Se ia cate o lingurita de zeama de-a lungul zilei.


Ceapa
„Leacul atoatevindecator” are si el efect antibacterian si antiviral si este extrem de eficient – sub toate formele – in caz de raceala. Iata doua retete:
• Se taie o ceapa mare felii si se pune peste noapte pe o farfurie, langa pat. Prin inhalarea mirosului de ceapa, raceala „erupe” si se vindeca mai repede.
• Taiati marunt 1-2 cepe si turnati peste ele apa clocotita. Lasati-le putin sa se infuzeze si beti apoi ceaiul fierbinte de ceapa, indulcit cu putina miere.


Cataplasme cu cartofi
Sunt foarte eficiente atunci cand va doare gatul. Fierbeti 2 cartofi mari pana ce se inmoaie, zdrobiti-i pana ce obtineti un piure, impachetati- i fierbinti in jurul gatului. Deasupra mai puneti un prosop de in (uscat) si apoi un sal de lana. Nu le scoateti decat atunci cand cartofii s-au racit.


Otet de mere
Pentru desfundatul nasului este bine sa incalziti otet de mere (o ceasca) si sa inhalati aburul. Alternativ, puteti lua de trei ori pe zi cate o lingurita de otet de mere diluat in 1/2 pahar de apa.


Bautura cu mustar
In caz de raguseala sau voce suprasolicitata, va recomandam o bautura cu mustar, miere si suc de lamaie: amestecati cate o lingura de mustar, de miere si de suc de lamaie si beti „medicamentul” astfel obtinut seara, inainte de culcare.


Lamaie
Zeama de lamaie desfunda si ea nasul. Trageti pe nas o lingurita de zeama de lamaie proaspat stoarsa. Lasati sa actioneze putin, dupa care suflati-va nasul cu putere.


Propolis
Mestecati, indelung, o bucatica de propolis solid. Alternativ, lingeti de pe o lingura de lemn miere amestecata cu lamaie.


Reteta bunicii
Sunteti racit? Mancati supa fierbinte de pasare.
Si-a gasit consacrarea de curand, cand s-a descoperit ca in carnea de pasare exista cisteina, un aminoacid. Aceasta este foarte asemanatoare cu Acetilcisteina, un medicament prescris de medici pentru combaterea bronsitei si afectiunilor respiratorii.



No comments:

Post a Comment