Monday, May 23, 2016

Inflamarea cavitatilor nazale Tratament Naturist


Simptomele: guturai puternic, dureri de cap, dureri de urechi si febra. Este o boala provocata fie de raceala, fie de o gripa nevindecata complet. In aparitia ei, un rol important il are starea psihica. Grijile, emotiile, frica pot duce la inflamarea cavitatilor nazale.


Ceai cu mirodenii
Preparati o infuzie din: 1 lingurita de cuisoare, 1 lingurita de anason, 1 lingurita de lemn dulce si 1/2 lingurita de ghimbir (toate pisate), peste care turnati 1/4 l de apa fierbinte. Lasati sa stea 5 minute si beti cate o ceasca de cateva ori pe parcursul zilei.


Cataplasma cu hrean si branza de vaci
Branza de vaci proaspata si hreanul au efect curativ, antiinflamator. Intindeti pe un stergar de in branza de vaci amestecata cu 1 lingura de hrean proaspat ras (un strat gros de un deget) si aplicati cataplasma 10-15 minute pe frunte sau pe zona sinusului maxilar.


Fagure de miere
Mestecati o bucatica de fagure (cca 2 cm) timp de 15-20 de minute, dupa care o scuipati. Repetati de 6 ori pe zi, la intervale de o ora. Tratamentul se efectueaza o saptamana. Apoi, luati zilnic cate-o lingurita de miere dupa mesele principale. Lasati-o sa se topeasca in gura, inainte de-a o inghiti.


Alimente recomandate:
– broccoli, miere, iaurt, morcovi, usturoi, dovleac, nuci, portocale, ardei gras, spanac -stimuleaza sistemul imunitar;
– ananas, mere, peste gras, ghimbir, ceapa – sunt antiinflamatoare. Evitati laptele!

No comments:

Post a Comment