Monday, April 25, 2016

Remedii naturale pentru durerile de dinţi

1. Pătrunjelul
Zdrobeşte frunzele de pătrunjel proaspăt, poţi folosi şi rădăcina, până devine pastă, adaugi puţină sare, iar din acest amestec aplici pe dintele dureros. La fel de bine poţi folosi compresa pusă la ureche, pe partea care te deranjează.

2. Coada şoricelului
Compresa cu ceai de coada şoricelului pusă pe partea care te doare va ameliora simptomele. La fel de bine funcţionează şi compresele cu ceai de muşeţel, sunătoare sau tătăneasă. Vă puteţi clăti şi gura cu aceste ceaiuri.

3. Cuişoarele
Bogate în eugenol, substanţă care combate infecţiile bacteriene, cuişoarele diminuează durerile dentare. Ţine un cuişor pe dintele care te doare. Va acţiona ca anestezic. Mai poţi folosi şi ulei esenţial de cuişoare - aplici pe dintele afectat, fără să înghiţi. Uleiul de ghimbir nu este recomandat gravidelor. Folosit timp îndelungat poate deveni toxic pentru organism.

4. Ghimbirul
Reduce durerile dentare. Ghimbirul este un analgezic activ. Poţi folosi pudră de ghimbir amestecată cu apă. Pasta o aplici pe locul dureros. Mai poţi mesteca şi bucăţi mici de ghimbir.

5. Coaja de stejar
Ceaiul din coajă de stejar întăreşte dinţii sensibili. Pentru dureri şi curăţarea gurii se clăteşte gura cu ceai.

6. Sarea
Vă clătiţi gura cu un amestec preparat din o linguriţă de sare la un pahar cu apă caldă, la care mai adăugaţi şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

7. Ardeiul iute
Capsaicina din ardeiul iute combate durerile dentare, este analgezică, antiinflamatoare şi anestezică.

8. Boia de ardei iute
Boiaua de ardei iute se amestecă cu apă până devine o pastă. Aceasta se aplică local, pe dintele care te doare.

9. Seminţele de susan
Seminţele de susan sunt antiinflamatoare şi anestezice. 100 de grame de seminţe de susan crude se pun pe foc cu 200 ml apă. Când apa a scăzut la jumătate, preparatul este gata. Se aplică pe locul dureros.

10.  Remedii naturale pentru durerile de dinţi
Tăiaţi câteva felii de castravete şi aplicaţi-le pe dintele afectat. Repetaţi procedura de câte ori este nevoie.

11. Piper negru
Preparaţi un amestec format din piper negru şi frunze de busuioc. Aplicaţi pasta pe dintele cariat.

12. Usturoi
Ca şi în cazul cuişoarelor, ţine în dinţi un căţel de usturoi curăţat. Este un bun anestezic. Mâncaţi apoi pătrunjel pentru a scăpa de gustul de usturoi.

3. Argila
Argila este antiseptică şi antiinflamatoare, astfel că va da rezultate în cazul durerilor de dinţi. Formaţi o pastă din argilă şi apă, apoi aplicaţi pe dinte. Cataplasma aplicată pe locul dureros, la exterior, are rezultate. Staţi cu ea o oră, după care vă puteţi clăti.

14. Alcoolul
Nu ai pastile în casă, dar ai alcool este bine şi aşa. Vă puteţi clăti gura de câte ori este nevoie. Va acţiona ca anestezic.

15. Oţetul de mere
Aplicaţi pe dinte un tampon de vată înmuiat în oţet.

16. Menta
Puteţi mesteca sau ţine în dinţi frunze de mentă proaspătă.

17. Uleiul de oregano
Amestecaţi câteva picături de ulei de oregano cu câteva picături de ulei de măsline, înmuiaţi puţină vată în acest amestec apoi aplicaţi pe dinte.

18. Cartofi cruzi
Aplicaţi pe dintele care vă doare o felie de cartof crud.

19. Ceapa
La fel ca în cazul cartofilor sau castraveţilor, pune ceapă crudă pe dinte.

20. Gheaţa
Gheaţa va amorţi zona dureroasă dacpă este aplicată acolo. Nu uitaţi să înveliţi gheaţa într-un prospo înainte.

21. Bicarbonatul de sodiu
Vă puteţi clăti gura cu apă şi bicarbonat de sodiu sau puteţi pune pe dinte un pansament sau vată înmuiate înainte în apă, apoi trecute prin bicarbonat. Şi cu pasta de bicarbonat de sodiu cu apă funcţionează.



No comments:

Post a Comment