Tuesday, September 22, 2015

Iată cum scapi de durerile din orice parte a corpului, în câteva minute:

1. Durere a gâtului
Staţi drept pe un scaun şi îndoiţi capul spre o parte, astfel încât urechea să atingă umărul. Se menţine această poziţie timp de 30 de secunde şi apoi mutaţi capul lent, la poziţia iniţială. Se repetă procedura pe cealaltă parte.

2. Durere de umărRidicaţi umerii cât mai aproape de urechi şi ţineţi-vă respiraţia timp de 2-3 secunde. Expiraţi şi coborâţi umerii. Repetaţi procedura de zeci de ori.

3. Durere în partea superioară a spatelui
Pentru a elimina durerea în zona superioară a spatelui trebuie să vă încrucişaţi braţele şi să vă prindeţi umerii, ca şi cum v-aţi îmbrăţişa. Păstraţi mâinile pe umeri, inspiraţi adânc, ţineţi-vă respiraţia aproximativ 30 de secunde apoi expiraţi încet. 

4. Durere în partea inferioară a spatelui
Pentru durerile mai uşoare, staţi drept pe un scaun şi ridicaţi un genunchi la nivelul pieptului. Apropiaţi corpul şi păstraţi poziţia timp de 30 de secunde. Apoi, coborâţi piciorul treptat. Repetaţi procedura cu celălalt picior.

5. Durere în articulaţiile mâiniiStrângeţi în pumn mâinile şi poziţionaţi-le în faţă. Apoi faceţi mişcări circulare în toate direcţiile, de 10 ori. 

6. Durere de şold
Pentru a calma durerea de şold, ar trebui să staţi drept, la marginea unui scaun cu spătar. Apoi, rotiţi uşor trunchiul în direcţia stânga sau dreapta şi întindeţi piciorul opus în spate. 
Când rotiţi în direcţia dreaptă, întindeţi piciorul stâng.

Păstraţi celălalt picior în unghi drept şi aduceţi trunchiul în poziţia normală, în scopul de a pune accent pe şold.

Menţineţi această poziţie timp de 30 de secunde. Ulterior, reveniţi încet în poziţia iniţială şi apoi repetaţi procedura cu cealalt picior.

7. Durere în muşchii fesieriStaţi drept pe un scaun şi ţineţi piciorul stâng în unghi drept. Îndoiţi piciorul drept peste cel stâng şi aplecaţi uşor trunchiul până simţiţi o tensiune în muşchii fesieri.
Menţineţi poziţia 30 de secunde, apoi schimbaţi şi repetaţi cu celălalt picior.

8. Durere de genunchi
Staţi drept pe un scaun şi dintr-o singură mişcare vă ridicaţi. Apoi vă aşezaţi, într-un ritm lent. Repetaţi de zeci de ori.

9. Durere în laba piciorului

Poziţionaţi un picior împotriva celuilalt, şi plasaţi-l în spatele călcâiului. Strângeţi degetele şi menţineţi poziţia timp de 30 secunde. Într-un ritm lent, îndreptaţi degetele şi repetaţi exerciţiul cu celălalt picior.

No comments:

Post a Comment