Tuesday, April 14, 2015

Meditatie prin comunicare cu celulele propriului corp

Ai vorbit vreodata cu celulele tale? Ar trebui sa o faci. O conversatie purtata cu celulele tale iti poate aduce atat tie, cat si lor, foarte multe avantaje, atat pe planul sanatatii organismului tau, cat si plan spiritual.

Corpul tau este format din miliarde de celule care lucreaza la unison pentru a-ti oferi un vehicul cu ajutorul caruia sa poti experimenta viata. 
Cunoastem foarte clar faptul ca unele functii ale organismului tau sunt reglementate automat de parti ale creierului tau care nu necesita un efort constient de partea ta, cum ar fi respiratia, digestia si ritmul cardiac. La cel mai scazut nivel, aceste functii sunt doar un grup de celule care lucreaza impreuna pentru a atinge un anume scop.

Dar noi, de asemenea, cunoastem faptul ca unele dintre aceste functii si procese ale organismului nostru pot fi modificate prin efort constient, cum ar fi concentrarea cu scopul de a incetini ritmul cardiac. Prin urmare, putem intelege foarte clar faptul ca putem comunica cu celulele noastre, iar acestea vor reactiona corespunzator, realitate pe care oamenii de stiinta au inceput sa o recunoasca.

Atunci cand comunici cu celulele tale, tu iti concentrezi constiinta in interior, acesta fiind un exercitiu extrem de sanatos in sine. Acest exercitiu are efecte similare cu observarea ritmului respiratiei, sau cu orice alta activitate care indeparteaza atentia mentala de exterior catre tine insuti.

 Exista doua tehnici prin care poti vorbi cu celulele tale. Alegerea metodei pe care o vei folosi depinde in proportie de 100% de tine insuti. Una dintre tehnici este comunicarea cu o singura celula, iar celalta metoda este reprezentata de comunicarea cu toate celulele. De ce functioneaza ambele metode la fel de bine? Deoarece toate celulele corpului tau sunt conectate.

#1. Comunicarea cu o singura celula

Lasa-ti mintea sa faca ceea ce face ea de obicei, sa alerge in stanga si in dreapta si apoi concentreaza-te asupra unei singure celule – indiferent unde se afla ea. S-ar puta afla in creierul tau, in sange sau intr-un organ care nu functioneaza la capacitati optime.
 Nu te ingrijora multe prea mult cu privire la locul exact unde se afla celula respectiva, dar mentine o legatura puternica intre gand si celula respectiva. Vizualizeaz-o. Imagineaza-ti cum este inconjurata de alte celule. Apoi, vorbeste cu ea, fie in liniste in mintea ta sau cu voce tare.

#2. Comunicarea cu toate celulele

Relaxeaza-te, concentreaza-te cateva minute asupra energiei corpului tau – ceea ce numeste Eckhart Tolle “corpul interior” – la fel cum faci inainte inceperea unei sesiuni de meditatie. 
Gandeste-te pentru un moment cum fiecare parte a corpului tau este alcatuita de fapt din milioane de celule. Fiecare moment acestea lucreaza in functie de instuctiunile pe care le-au primit, dar sunt intotdeauna pregatite sa primeasca noi instructiuni de la tine.

Ce le spui celulelor tale?

Celulele tale raspund la emotii intr-un mod similar in care o facem noi insine. Cuvintele linistitoare, pline de iubire si gandurile pline de optimism iti ajuta celulele. De asemenea, opusul este la fel de adevarat. Iata ce le poti spune celulelor tale:

#1. Te (va) iubesc

Da, aceste doua cuvinte simple le comunica celulelor tale faptul ca esti constient de existenta lor si prin intermediul acestor doua simple cuvinte le trimiti dragoste neconditionata. Gandeste-te ca la o trezire a celulelor in timp ce “seful” vorbeste cu ele. Seful esti chiar tu!

#2. Elibereaza-te de orice nu imi mai serveste

Celulele noastre sunt detinatorii emotiilor, gandurilor si experientelor anterioare si ele nu se pot detasa de o anumita emotie, gand sau experienta, decat in cazul in care nu le rogi sa faca asta.

Stergerea si eliberarea are loc in plan fizic, mental si emotional. In cazul in care le vei cere celulelor tale sa le elibereze si sa stearga experientele negative, vei descoperi ca acestea detin propria lor inteligenta inascuta si vor incepe acest proces. Acest proces poate scoate la suprafata unele dintre simptomele fizice, mentale si emotionale. Cu toate acestea, simptomele sunt temporare si vor trece.

#3. Aduceti-mi la suprafata abilitati si cunostinte spre binele meu superior

Aproape toate celulele corpului nostru contin ADN – celulele rosii, de exemplu, nu contin ADN deoarece nu exista nucleu in celula. In interiorul ADN-ului nostru se afla ADN-ul codificat, acestea fiind secventele de proteine care ne fac sa fim ceea ce suntem fizic si ADN-ul necodificat sau “ADN-ul gunoi”.
 Asa-numitul “ADN gunoi” contine o cantitate uriasa de informatii, cum ar fi cunostintele si abilitatile dezvoltate, probabil, in vietile anterioare. Anumiti oameni numesc aceste cunostinte “inregistrarile Akashice”. In timp ce ne trezim din punct de vedere spiritual putem aduce la nivel constient mult mai multe dintre cunoastere cu privire la cine suntem cu adevarat si sa folosim aceasta cunoastere in viata noastra de zi cu zi.

No comments:

Post a Comment