Wednesday, February 4, 2015

Meditatie

Meditaţie pasivă.
În cazul în care se ocupă de meditaţie pasivă, ia o anumită atitudine. Posturi cele mai confortabile sunt:
- Stând pe un scaun cu un spătar confortabil (înapoi ar trebui să fie dreaptă);
- Sitting "în limba turcă" (cu picioarele încrucişate);
- Intins pe spate;
- Pentru cei care au stapanit de yoga Hatha ridică sunt recomandate de diamant, Lotus sau polulotosa.
Meditatii pentru dezvoltarea unor anumite calităţi de caracter.

Meditatie in Natura

Plantele, copacii, elementele din natura au cea mai mare energie.

Daca activez in mine emotia de admiratie, ma pun in contact cu ceea ce admir.


Devii ceea ce admiri mai mult. Iar acest proces de devenire se bazeaza pe preluarea de energie de la obiectul, persoana admirata si acumularea energiei in tine.


Tehnica e simplu de facut. Cand treci printr-un parc sau pe oriunde vezi o planta mai mare, macar de 1 metru inaltime, priveste-o cu ochii de copil.

Priveste acea planta ca si cum nu ai sti ce este. Priveste-o fara sa o denumesti. Fara sa iti spui ca “este o planta”. La inceput o sa fie mai dificil, dar dupa cateva incercari o sa observi ca pentru cateva secunde mintea ta se opreste si poti sa faci asta.

Meditatia Atentiei
Este un tip simplu de meditatie care iti pastreaza atentia treaza in prezent si care are ca scop sa te invete sa  fi constient si lucid  fata de lucrurile pe care le faci in viata ta. Acest lucru ne face sa gandim inainte sa actionam. Antreneaza-ti corpul si mintea sa reflecteze asupra lucrurilor care nu pot fi schimbate. Practica acestui tip de meditatie te poate ajuta sa aduci lucruri bune in viata ta.

Meditatia Budista
Acest tip de meditatie aduce corpul, mintea si sufletul in echilibru natural. Aceasta a fost practicata de Buddha insusi intreaga sa viata. Meditatia budista fost inspirata de ideea de a neglija dorinta pentru lucruri materiale si egoismul, pentru a deveni o persoana fericita. 
Atunci cand practici aceasta meditatie esti complet constient si in control asupra starii tale fizice si mentale. Pentru a beneficia de toate oportunitatile acestui tip de meditatie, trebuie sa il practici in mod regulat.
 
Meditatia transcedentala
Acest tip de meditatie este fondata de catre Maharashi Mahesh Yogi si este unul dintre cele mai simple si cele mai populare tipuri de meditatie. Tehnica sa include utilizarea sunetelor repetitive constiente de care mintea ta se bucura si duce la reflectare. In mod normal acest tip de meditatie cere 15-20 minute si trebuie sa fie facuta de doua ori pe zi. Daca vei face acest lucru ii vei oferi corpului si mintii tale odihna de care are nevoie si ii vei permite sa se elibereze de stres si oboseala.

Meditatia Taoista
Acest tip de meditatie se aseamana cu tehnicile budiste si hinduse. Atributul sau de baza este de a fi capabil sa transforme, genereze si sa difuzeze energie din interior. Odata deprinsa tehnica, poate genera sanatate buna si viata lunga.

Meditatia Vipassana
Literalmente, acest lucru inseamna: a vedea lucrurile in mod clar. Se spune ca acest tip de meditatie a fost predat de catre Buddha si ca ajuta la vindecarea bolilor din minte si corp. Pentru a ajunge la reflectare totala si purificare prin aceasta meditatie, este posibil sa ai nevoie de asistenta profesionala.

Meditatia Zen
Acest tip de meditatie necesita diverse pozitii de sezut in cursul pregatirii pentru realizarea relaxarii mintii si a trupului. Cand vei lua postura prescrisa, mintea ta va incepe sa evite ganduri si imagini nedorite. Dupa aceea vei simti inima incetinind si respiratia devenind superficiala, ajungand astfel intr-o stare de meditatie totala.


No comments:

Post a Comment