Wednesday, January 21, 2015

Argila


Nu exista, inca, o explicatie stiintifica despre modul cum actioneaza argila. Face mult bine deoarece, odata intrata in organism, ea se indreapta acolo unde se afla raul. Se spune ca se intampla asta pentru ca a fost inzestrata de Dumnezeu cu inteligenta... Sa-I multumim Lui pentru darul binecuvantat si sa folosim cu incredere acest panaceu.

Calitati curative si actiune farmaceutica

Stiati ca argila are o compozitie asemanatoare cu aceea a corpului nostru? Contine minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), fapt care ii permite sa curete toxinele din sange. Acest amestec de silicati si fragmente de cuart si mica, este un adevarat miracol pentru sanatate. Se pare ca silicatul de aluminiu ii confera proprietatile cicatrizante, iar alti produsi de care dispune ii explica proprietatile antitoxice. 

Completeaza necesarul de compusi anorganici, restabileste echilibrul acido-bazic, reglementeaza digestia, stimuleaza activitatea glandelor endocrine si combate hiperaciditatea.

Se gaseste sub diverse sortimente: argila alba, galbena, rosie, verde si gri, cea mai buna (in sensul continutului de informatii si energii benefice) fiind cea galbena (are cel mai mare continut de fier, magneziu si calciu), urmata de argila alba.

Fie ca e folosita intern, fie ca doar ia contact exterior cu organismul, ea se localizeaza in final spre locul afectat, absoarbe ceea ce este nociv, apoi expulzeaza, de regula pe calea tubului digestiv. 

Este absolut uluitor cum acest pamant viu si misterios, dar binecuvantat de Dumnezeu, indiferent ca ia contact cu organismul pe cale bucala, anala, vaginala sau dermica, se indreapta exact catre locul in care se afla cantonat raul care a afectat organismul...
Asadar, argila:
  • are o remarcabila putere de absortie, dar si putere antitoxica;
  • are deosebite proprietati cicatrizante;
  • potenteaza fortele de aparare ale organismului;
  • ajuta la echilibrarea radioactiva a corpului;
  • reincarca celulele organismului cu energie vitala, revigorandu-le;
  • ajuta la normalizarea tensiunii arteriale;
  • protejeaza bolnavii de diabet;
  • are efect tonic asupra sistemului nervos si alunga stress-ul.
Afectiuni pentru care se recomanda: afectiuni ale cailor respiratorii, arsuri, probleme ale ochilor, ulcer si gastrita, insufiecienta hepatica si biliara, colite nefritice sau litiazice, probleme ale tenului.

Recomandari

Pentru uz extern:
  • pudra de argila - cataplasme reci cu pudra, pe piept si spate, alternativ in tratarea bronsitelor
  • cataplasma cu pudra impotriva arsurilor. Pe tifon se aplica cataplasme groase de argila rece, timp de o ora.
  • cataplasma impotriva arteritei. In afara crizelor dureroase: 3 cataplasme pe zi, calde + un pahar de apa argiloasa ce va fi baut pe stomacul gol, dimineata, iar altul inainte de cina cu o jumatate de ora.
  • cataplasma cu pudra de argila pentru acnee. Amestec de pudra de argila cu apa (apa de tarate de grau da un randament mai bun), aplicata pe fata, sub forma de masca.
  • masti cosmetice cu pudra de argila pentru ten. Pudra de argila se amesteca cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de masline, galbenus de ou, in functie de tipul de ten.
  • bai de argila. Pentru intregul corp, se pot face bai de argila, in cada de baie. Pentru o cura se folosesc 10 pungi de argila (a 1 kg fiecare). In prima zi, se pun in cada 2 pungi de argila, peste care se adauga putina apa, pentru a se inmuia. Apoi, se adauga apa calda si se face baie, 40 de minute. Dupa baie, nu se goleste cada. A doua zi, se scoate doar apa, cu un furtun, si se adauga alte doua pungi, peste cea din cada. Se inmoaie, apoi se face baie. La fel se procedeaza si in urmatoarele zile, pana se epuizeaza intreaga cantitate de argila. Apoi, se poate continua, inca 6 zile, fara a mai pune alta argila. Schimbati doar apa. Are un efect deosebit asupra intregului organism, ajutand la eliminarea toxinelor si la intarirea sistemului imunitar.
  • apa de argila - inhalatii cu apa argiloasa impotriva guturaiului si sinuzitei
  • bomboane din argila impotriva durerilor in gat. Se va suge, ca o bomboana, o bucatica de argila, pana la dizolvarea completa
  • comprese cu apa de argila pentru ochi inlacrimati, blefarita, conjunctivita, cataracta. O suta de grame de argila se pun intr-un litru de apa si apoi aplicati comprese local, pe ochiul inchis, de 1-3 ori pe zi.
  • gargara cu apa argiloasa in tratarea amigdalitei si bronsitei.

Pentru uz intern

  • apa de argila impotriva gastro-duodenitei si ulcerului gastro-duodenal. Un pahar cu apa de argila inainte de mesele principale cu o jumatate de ora + cataplasme aplicate pe stomac sau duoden.
  • arsuri la stomac. Se bea amestecul dupa fiecare masa sau atunci cand apar durerile.
  • apa de argila in tratamentul impotriva insuficientei hepatica si biliara. Apa de argila + cataplasme pe ficat, de 1-2 ori pe zi.
  • apa argiloasa in colicele nefritice sau litiazice (dureri produse de pietrele renale). Dimineata, pe stomacul gol, un pahar de apa argiloasa, iar dupa-amiaza cataplasme pe ariile renale.

Preparare

Apa de argila
Se poate folosi ca agent terapeutic fie sub forma de apa, careia i s-a adaugat continutul necesar de argila, apa pe care o folosim in special in cura interna, fie sub forma de cataplasme sau pansamente.

Dizolva intr-o jumatate de pahar cu apa o lingura de argila alba. Apa argiloasa va fi preparata cu cateva ore inainte de a fi bauta (4-8 ore), astfel: intr-un pahar sau cana (numai sticla sau portelan, nu plastic) de apa (plata sau de izvor, nu de chiuveta - contine clor) o lingurita de argila (lingura sa fie de lemn - spatula, nu se va folosi metal). Se ia inainte de masa cu o jumatate de ora. In perioada curei de argila, nu se bea alcool de nici un fel. Cura dureaza trei saptamani.

Pasta de argila
Pentru cataplasme sau pansamente, se va pregati o pasta omogena ce rezulta din dizolvarea argilei pisate in apa (femeile sa nu aplice terapia in timpul ciclului menstrual). Se pregateste cu minimum 4 ore inainte de folosire. Se va aplica rece, pe locuri bolnave calde (abcese, furuncule, rani) si se va tine 1-1,5 ore. 

Aceleasi cataplasme reci se pot tine 2-3 ore sau chiar toata noaptea, pe locuri bolnave (ficat, plamani, rinichi). In acest caz, se aplica pe o bucata de panza care serveste drept suport, ce se aplica pe locul bolnav. 

Cand este vorba de procese cronice, este de preferat sa se aplice calde, iar pansamentul sa adere intim pe locul ce trebuie tratat. Se va aplica de 1-3 ori pe zi, in functie de necesitati si toleranta. In cazul in care provoaca dureri se vor aplica usor caldute si se vor tine mai putin.

Nu doar cicatrizeaza, cand e vorba de o rana, dar si revitalizeaza zona sau organul in profunzime, acolo unde este aplicata. Tratamentul trebuie individualizat, in functie de boala sau organism, deoarece argila capteaza, dreneaza si elimina toate impuritatile tesuturilor, ale sangelui si ale limfei.

Precautii

Orice tratament cu argila este binevenit, intrucat nu are efecte secundare si nici contraindicatii.

No comments:

Post a Comment