Monday, May 26, 2014

ALIMENTE PENTRU FIECARE ORGAN

Blog By Liliana Usvat


trebuie sa stim ce sa mancam ca sa ne pastram sanatatea si sa ne
vindecam de anumite boli.

Pentru inima
1.varza - contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2.broccoli - prin continutul de calciu, fier si caroten, previne
atacurile de cord si ateroscleroza
3. ridichea- apara impotriva atacurilor de inima
4. portocala- are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea
colesterolului din sange
5. morcovul- acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi
protejeaza inima
6. pestele- acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. ceapa- imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade
presiunea sangelui
8. usturoiul- alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. leurda (usturoi salbatic) - curata sangele de toxine
10.sparanghelul- curata cordul si vasele mari de sange
11. uleiul de masline- energizeaza cordul si reduce colesterolul
12.cicoarea- scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata
sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13. somonul- este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada
din nivelul trigliceridelor din sange
14.dovleacul - are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si
in bolile de inima
15.cartoful- protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si
ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16. paprika- protejeaza vasele de sange si inima
17.rosia- normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente
18.maslinele - reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. marul- contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia
sistemului vascular
20. fasolea neagra- o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si
320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm
cardiac
21. coacazele- sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o
concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22. zmeura- intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. murele- sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la
functionarea optima a cordului
24. socul- imbunatateste circulatia sanguina
25.piersica- contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26. ciresele- improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu,
fier, fosfor si siliciu
27.rubarba- scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28.grapefruit-ul - previne obstructiile vasculare si tromboza datorita
unei enzime speciale
29.ciuperca Shitake - reduce colesterolul
30.prunele - previn tromboza
31. curmalele- reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva
aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32. afinele- pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33. ovazul- este benefic in bolile cardiovasculare
34.porumbul- contine vitaminele D si K
35. ardeiul iute- previne cresterea nivelului de zahar din sange ce
poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea- contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie
celulele creierului
37.Quinoa- intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire,
fiind bogat in fier
38. carnea de pasare de curte- are grasimi si uleiuri ce ofera energie
celulelor nervoase
39.fasolea- creste puterea de concentrare
40. oul - este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina
ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. avocado- combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. bananele- glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea
sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. caisele- stimuleaza neuronii
44.stafidele- contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. para - zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica
puterea de "lucru" a creierului
46. mazarea - fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. salata verde- calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee ..

Pentru ochi

48. castanul salbatic- calmeaza senzatia de usturime si iritatiile
datorita substantelor sale active
49.arnica - uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50. mesteacanul alb - intareste imunitatea ochilor deoarece contine
vitamina C, potasiu si calciu
51. limba demiel- reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita
taninurilor si a saponinelor
52.rostopasca- este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si
mai ales pentru ochii uscati
53. gutuia- este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine
pectine si calciu
54.iarba de silur (Euphrasia Officinalis) - calmeaza ochii persoanelor
ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55. grasimea de gaina- face minuni aplicata ca unguent pe ochi
impreuna cu iarba de silur
56. strugurii -ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. patlagina- taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58. capsuna- ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59.Centarium Minus- tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca
afectiunile oculare
60.ananasul - enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din
cauza calculatorului
61. rozmarinul- purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

Pentru piele/par

62.pepenele- contine foarte putine calorii si este excelent pentru
mentinerea fermitatii pielii
63. iaurtul degresat- bacteriile continute de acesta imbunatatesc
aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64.graul- contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt
extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65. orzul- infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul- reda stralucirea pielii si curata organismul
67. hreanul- continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii
Pentru oase
69. migdalele- contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. spanacul- datorita fierului si calciului pe care il contine, face
oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71.meiul- intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72.secara - este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa
ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan,
fier si zinc
73. branza- intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

Pentru stomac/intestin

74.tinctura de fenicul- protejeaza mucoasele intestinale
75. pastarnacul - stimuleaza digestia
76.mango- apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77. arpacasul- aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si
magneziu pentru o digestie sanatoasa
78.mararul- amelioreaza indigestia
79.soia- are proprietati anticancerigene
80. nucile- contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la
reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi
91. sfecla rosie-stimuleaza arderile celulare
92.visinele- contin potasiu, substanta pe care rinichii "lupta" sa o
elimine din sange atunci cand este in exces
93. castravetele- contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. telina- protejeaza rinichii de virusuri
95.varza rosie- proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine
actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. gulia- vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si
fosforul energizeaza
97. ridichea neagra- este un antibiotic natural
98.varza murata- detoxifica organismul
99. hrisca- este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de
rinichi si in diabet
100. patrunjelul - detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii

Pentru ficat

81.anghinarea - contine proteine regenerative, iar acidul folic si
antioxidantii previn bolile hepatice
82. sucul deridiche- stimuleaza secretia bilei
83. conopida- contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84.drojdia de bere- este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85. nasturelul (Nasturtium Officinale)- este folosit pentru producerea
mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei
si al ficatului
86.papadia


No comments:

Post a Comment